Celjska Arena Petrol je gostila poslovilno tekmo domačega kapetana Sebastjana Gobca, ki se je od aktivnega igranja poslovil po natanko 18 minutah igre proti Kobenhavnu, za katerega je 65 minut odigral tudi Benjamin Verbič. Srečanje se je končalo s prijateljskim izidom 1:1.


Celjani so odlično začeli tekmo in proti renomiranemu nasprotniku pred približno 2.000 gledalci povedli že po petih minutah igre, ko je nekdanji nogometaš Zavrča Karlo Težak na nasprotni polovici ukradel žogo ter se neoviran “sprehodil” do roba kazenskega prostora in s plasiranim strelom po tleh ugnal gostujočega vratarja Andersena. Vendar pa domače vodstvo ni trajalo dolgo, saj so desetkratni danski prvaki le pet minut kasneje izkoristili hiter prehod iz obrambe v napad ter preko Joergensena izid poravnali. Kotnik je ob odličnem strelu na daljšo vratnico bil povsem brez moči.

Ko je na semaforju kazalo natanko 18:00 se je igra ustavila in sledila je krajša slovesnost, v kateri so se v domačem klubu poslovili in zahvalili domačemu kapetanu in legendi, ki je v celjskem moštvu odigral natanko 488 tekem v Prvi Ligi, kar je tudi rekord. Celjani so ta trenutek izkoristili tudi za zahvalo Benjaminu Verbiču, ki se je prvič v karieri gledalcem na Areni Petrol predstavil v dresu nasprotne ekipe. Nogometašema se je na terenu pridružil predsednik kluba dr. Stevan Đorđević, ki se je obema igralcema zahvalil in gledalce pozval, da pozdravijo dve veliki osebi celjskega nogometa. Gobec je sicer napovedal, da še naprej ostaja v klubu, vendar v drugačni vlogi. Številko 18, ki jo je nosil na svojem hrbtu pa v celjskem klubu ne bo uporabljal nihče več, saj je z današnjim dnem bila upokojena.

Po prekinitvi se je igra nekoliko umirila, najbližje novemu zadetku pa je bil domači napadalec Sunny, ki se je v 31. minuti nenadoma odločil za strel iz 25 metrov in zadel vratnico. Drugi polčas je ob kopici menjav na obeh straneh minil brez večjih pretresov, še največ pozornosti je v 65. minuti pritegnil nekdanji domači as Benjamin Verbič, ki je požel stoječe ovacije gledalcev ob odhodu iz igrišča. Najbližje zadetku so sicer sedem minut pred koncem bili gostje, vendar je po strelu z glavo Felfela še eno domačo legendo Mujčinovića rešil okvir vrat.

CELJE 1:1 KOBENHAVN
Strelci: Karlo Težak (5′); Nicolai Joergensen (10′)
Celje – začetna enajsterica: Matic Kotnik, Marko Klemenčič, Tilen Klemenčič, Ramon Soria Alonso, Sebastjan Gobec, Mihovil Jeronim Klapan, Danijel Miškić, Blaž Vrhovec, Karlo Težak, Sunny Omoregie, Ivan Firer. Trener: Simon Rožman

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani termini evropskih tekem

Znani so vsi datumi in ure začetka evropskih tekem za slovenske predstavnike v prvem kvali…