Reprezentančni premor je končan, Prva liga se vrača. V petek bodo na sporedu srečanja 9. kroga, že v četrtek pa bo na sporedu zaostala tekma 3. kroga med Domžalami in Muro. Domžalčani bodo sploh prvo zmago v sezoni naskakovali z novim trenerjem, Andrejem Razdrhom, varovanci Anteja Šimundže pa bodo po prvem porazu v Kidričevem, ki se je dogodil v minulem krogu želeli čimprej okusiti slast zmage.

Le kdo bi si pred prestavljenim julijskim dvobojem mislil, da bodo tudi sredi septembra Domžale še vedno brez zmage in prikovane na dno lestvice? A ravno to se je nekdanjim slovenskim prvakom dogodilo, ob treh remijih imajo na kontu še štiri poraze. Rezultatska kriza je terjala svoj davek, dosedanji trener Simon Rožman je podal odstopno izjavo, sodu je dno izbil poraz proti Mariboru z 0:1, čeprav so domači zadeli kar trikrat – a je bil vsakokrat gol razveljavljen. Iz krize bo lani tretjeuvrščeno ekipo lige poizkušal potegniti Andrej Razdrh, ki je poskrbel za trenerski prestop iz Sežane. Razdrh pri pripravi na dvoboj ni mogel računati na oba estonska reprezentanta, ter pet mladih slovenskih reprezentantov (Karič, Rom, Repas, Urbančič in Pišek).

Črno-beli, pri katerih je zaradi reprezentančnih obveznosti manjkal Horvat, bodo ob Kamniški Bistrici lovili četrto zmago v sezoni. Niz neporaženosti so Muraši prekinili v Kidričevem, kjer je bilo vodilno moštvo lige boljše z 0:2. Sploh prvič v sezoni se je dogodilo, da črno-beli niso zatresli mreže nasprotnika. Šimundža je poizkušal med premorom predvsem čim bolje vključiti novince, ki, razen Karamarka, v dresu Mure zaenkrat še niso pustili vidnejšega vtisa.

Prekmurci so bili v lanski sezoni uspešnejši kar se tiče medsebojnih obračunov. Na prvem srečanju v lanski sezoni so s 5:1 Domžalčanom so prizadejali enega najhujših porazov v zadnjih letih, preostala tri srečanja pa so se končalo brez zmagovalca, bilo je 2:2, 1:1 in 0:0.

Ali se lahko Domžale ob menjavi trenerja veselijo prve prvenstvene zmage? Muraše pa zmaga znova vodi pod vrh prvenstvene lestvice in Prekmurcem pred natrpanim razporedom vlila dodatne energije.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nekdanji član Rudarja našel novega delodajalca

Zdaj že nekdanji član Rudarja iz Velenja Rijad Kobiljar, ki je s knapi predčasno prekinil …