Celjani v novo sezono niso krenili najbolje. Potem ko so grofje hitro zaključili evropsko popotovanje, na prvi oviri je bil premočan poljski Slask, so presenetljivo klonili tudi v uvodu v državno prvenstvo. Rumeni-modri so klonili v gosteh pri novincih med prvoligaši, nogometaših Krškega.


Z novim porazom bi si Celjani še bolj pokvarili začetek sezone, zato prostora za nov spodrsljaj ni, pa čeprav v goste prihaja neugodna Krka, ki je v prvem krogu Prve lige Telekom Slovenije slavila v Velenju. Celjski strateg Rožman ima pred obračunom z Dolenjci še precej težav s sestavo začetne enajsterice, za nameček pa je pred dnevi ostal še brez Gregorja Bajdeta, ki je Areno Petrol zamenjal za Ljudski vrt. Kljub temu Celje pred današnjo tekmo ostaja favorit za zmago, treh točk pa si želi tudi Ramon Soria. “Obeta se dobra tekma, saj so tudi Novomeščani moštvo, ki je zelo igralno in si želi odprte igre. Pred tekmo ne skrivamo želje po zmagi, s katero bi se gledalcem odkupili za uvodni spodrsljaj v Krškem. Zavedamo se, da bo ta cilj nikakor ne bo lahek, saj imajo svoje načrte tudi pri Krki. A verjamem, da imamo ustrezno kakovost, predvsem pa željo, da na uvodnem domačem obračunu vknjižimo vse tri točke,” je dejal Španec v celjski obrambi.

Nekdanji up Villarreala se je v Slovenijo preselil v zimskem prestopnem roku in se je z današnjim nasprotnikom že imel priložnost spoznati: “V lanski sezoni sem dvakrat pobližje spoznal Krko, obakrat pa sem se lahko prepričal, da gre za čvrsto in izkušeno zasedbo, ki je zares zmožna premagati vsakogar. Danes nas torej čaka garanje skozi vseh devetdeset minut, precej lažje pa nam bi bilo tudi ob čim večji podpori s tribun. Upam, da se bodo naši pristaši odzvali in nam pomagali s svojim navijanjem.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši strelec Olimpije odhaja v Belorusijo

Že nekaj časa je jasno, da v prihajajoči sezoni ne bo več nosil zeleno-belega dresa, danes…