Morda kar najzanimivejši obračun osmega kroga Prve lige Telekom Slovenije se bo petnajst čez dvajseto pričel na koprski Bonifiki. Na igrišču vselej vroči primorski derbi med Koprom in Gorico bi utegnil biti nekoliko živahnejši tudi na tribunah. Občani Mestne občine Koper si bodo lahko primorski dvoboj ogledali brezplačno, zato si v klubu obetajo dobro zasedene tribune.


Obračun bodo zagotovo poživili tudi gostujoči Terror Boysi, ki so v sodelovanju z ostalimi pristaši goriškega kluba v tem tednu znova posegli po pleskarskih pripomočkih in zid na vzhodni strani Športnega parka, ki so ga pred kratkim tudi sami prebarvali, okrasili z napisom “Naše mesto, naš ponos”, novo podobo pa je dobil tudi zid ekonomata. Če bo pohvalna gesta navijačev kaj pomagala tudi nogometašem, bomo videli šele zvečer, ko lahko varovanci trenerja Mirana Srebrniča presežejo klubski rekord niza zaporednih zmag. Doslej so jih Goričani nanizali že šest, kar jim je v zgodovini kluba uspelo že petič. A naloga proti Kopru zaradi tega ne bo nič kaj lažja. Čeprav je Srebrnič v preteklih tednih že večkrat poudaril, da se s številkami in statistiko ne obremenjuje, pa Gorica na Bonifiki ni slavila že štiri leta. Nazadnje so Goričani na Bonifiki (če izvzamemo pokalni finale z Mariborom) slavili avgusta 2011, ko so domačo mrežo napolnili s štirimi zadetki, pod tretjega se je podpisal Goran Galešić, trenutno prav član Kopra. Zadnjih sedem medsebojnih tekem na Bonifiki se je končalo s petimi zmagami Kopra, dvakrat pa sta se tekmeca razšla z delitvijo točk. V spominu pa ostaja tudi lanski pokalni četrtfinale, ko so Goričani zapravili lepo prednost z domače tekme, v polfinale pa so se uvrstili Koprčani, ki so v 36 domačih ligaških tekmah Gorici dopustili zgolj osem zmag.

Nov napis na vzhodnem delu novogoriškega Športnega parka. (Foto: Facebook ND Gorica)

Moštvo s severa Primorski bo v Kopru zaigralo brez Marka Nunića, ki je v preteklem krogu Krškemu zabil dva zadetka, a bil (po mnenju nekaterih prehitro) tudi izključen. Srebrnič pa v obračun s kanarčki ne bo mogel poslati niti Mihe Gregoriča, nekdanjega branilca Kopra, ki je poškodovan. Precej več težav s sestavo enajsterice ima domači strateg Rodolfo Vanoli. Poškodovani četverici v sestavi Goran Galešić, Mitja Lotrič, Matej Palčič in Luka Vekić se bo na tribuni pridružil tudi pordečeli Damir Hadžić, zaradi bolezni pa naj bi bila vprašljiva tudi nastopa Anteja Tomića in kapetana Ivice Guberca. Kljub težavam s sestavo moštva pa v domačem taboru ne skrivajo, da si želijo pred domačimi gledalci nadgraditi zmago v Novem mestu, kjer so se kanarčki v “atomskem” drugem polčasu, ko je v zadnji tretjini obračuna padlo vseh šest zadetkov, po zaostanku kar dvakrat uspeli vrniti v igri, nato pa na krilih odličnega Jake Štromajerja prišli tudi do druge zmage v sezoni. Izkušeni napadalec pred nocojšnjim obračunom poudarja: “Napovedujem zelo težko tekmo. Trenutno stanje na lestvici ni takšno kot si ga v klubu želimo, zato v soboto v poštev pride izključno zmaga.”

Ob tem dodajmo še to, da bo današnja tekma z Gorico po vsej verjetno tudi v koprskem dresu za Marka Krivičiča. Obetavni vezist, ki šteje vsega devetnajst let, je v prvoligaški konkurenci doslej odigral vsega šestnajst prvoligaških tekem, a na občutljivem položaju zadnjega zveznega igralca hitro opozoril nase. Tako so se zanj zagreli tudi pri italijanski Bologni, kamor naj bi mladi reprezentant, tako poročajo Primorske novice, odšel na enoletno posodo, podobno kot v primeru Mateja Pučka, pa imajo Italijani možnost dokončnega odkupa.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši strelec Olimpije odhaja v Belorusijo

Že nekaj časa je jasno, da v prihajajoči sezoni ne bo več nosil zeleno-belega dresa, danes…