Po krajšem premoru se Prva liga ponovno vrača na domače zelenice. Že 29. edicijo prvoligaškega nogometa bosta odprla novopečeni prvoligaš Tabor iz Sežane, katerim v goste prihaja ekipa Aluminija.

Sežanci se po sezoni 2000/2001 ponovno vračajo v prvoligaško druščino.  Le to so si zaslužili, po tem, ko so v dodatnih kvalifikacijah premagali Gorico, ki bo od osamosvojitve tokrat prvič manjkala v elitni druščini. Prevetrena ekipa Taborja na otvoritveni tekmi pričakuje Aluminij, s katerim se še v prvoligaški druščini ni srečala. Moštvo je nedolgo nazaj zapustil lansko leto prvi strelec moštva Papa Ibou Kebe, ki se je preselil v Vietnam, ima pa zato ekipa kar sedem novincev. Rdeče – črni dres bodo na novo v letošnji sezoni nosili Lazar Milošev, Predrag Sikimić, David Adam, Dominik Mihaljević, Mario Zebić, Rodrigue Bongongui in Stjepan Babić. Od lanske ekipe v kadru ostaja Leon Sever, ki je med drugim bil izbran v idealno enajsterico 2.SNL. Mladi Primorec pred prvoligaškim debijem pravi: »Vzdušje v ekipi je pozitivno. Vsi komaj čakamo na začetek lige in prvo domačo tekmo proti Aluminiju. Čeprav smo priprave na novo sezono začeli z enotedenskim zamikom, mislim, da se to ne bo poznalo na naši igri, saj smo zelo intenzivno trenirali in smo pripravljeni, da se pomerimo z ostalimi ekipami. Opažam, da se navijači zelo zanimajo za našo ekipo in so navdušeni, da smo se prebili med prvoligaše. Tudi zanje bo to nova izkušnja. Prepričan sem, da bomo kot do sedaj na vsaki tekmi pustili srce na igrišču, zato lahko pričakujejo boj do zadnje minute.«

Kidričani se v novo sezono odpravljajo v bolj kot ne nespremenjeni podobi. Ekipo so zapustili trije nogometaši. Tako v rdečem dresu več ne bomo gledali Tadeja Trdino, Kruna Ivačića in Elvirja Malokuja. Novo ime v štajerskih vrstah pa je postal edinole Ante Živković. Filipa Jauka, ki je iz mladincev prestopil k članom, med novince tako ne moremo šteti. Velika sprememba se je zgodila tudi na mestu glavnega trenerja. Po tem ko je Aluminij popeljal, do njihove najvišje uvrstitve v 1.SNL, Kidričani so lani zasedli 6. mesto, je Oliver Bogatinov zapustil  vrste Aluminija, na njegovo mesto pa se je usedel stari znanec »šume«, hrvaški strokovnjak Stjepan Grubor.

Kako bo prvo srečanje izgledalo, in komu bi pripisali vlogo favorita je težko reči, saj bo to prva prava preizkušnja za obe moštvi. Kar je, je to, da je Aluminij dočakal novo sezono v manj spremenjeni podobi, medtem, ko imajo Sežanci mnogo več prišlekov, ki bodo verjetno rabili še nekaj časa, da se docela uigrajo. 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
  • Bravo boljši v sosedskem dvoboju

    Ljubljanski prvoligaš Bravo je odigral pripravljalno srečanje z ljubljanskim tretjeligašem…
  • Olimpija brez Evrope?

    Nogometni klub Olimpija se srečuje z novimi težavami, tokrat naj bi jim jo zagodla kar UEF…
  • Maribor do zmage proti Avstrijcem

    Nogometaši Maribora so na pripravljalni tekmi premagali amatersko ekipo graškega Sturma. V…
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Bravo boljši v sosedskem dvoboju

Ljubljanski prvoligaš Bravo je odigral pripravljalno srečanje z ljubljanskim tretjeligašem…