Olimpija bi se z zmago znova točkovno izenačila z Maribor, kajti aktualni prvaki so včeraj ostali praznih rok v Celju. Zmaji so začeli napadalno, po 15.minutah je Kronaveter dal lep predložek v kazenski prostor, tam sta trčila Oduwa in Zalokar, žoga pa je šla preko vrat gostov. Krčani pa so takoj v naslednji akciji izvedli hiter protinapad, toda Jurina ni izkoristil lepe priložnosti za gol. Abbassa je sam pred vratarjem Zalokarjem znašel nekaj trenutkov pozneje, a žogo poslal krepko preko gola. Premoč Olimpije je bila končno kronana v 37.minuti, ko je iz roba kazenskega prostora močno meril ter dosegel svoj prvi zadetek v letošnji sezoni, Ljubljančani so odšli na odmor z golom prednosti.

V drugem polčasu so tudi prevladovali domači, vedno bili blizu gola Krčanov, toda do resnega poskusa na vrata ni bilo. Gostje pa so poskušali s hitrimi protinapadi izenačiti, toda na koncu je vedno nekaj zmanjkalo, da bi prišli do zaključnega strela. V 68.minuti se je sam v kazenskem prostoru znašel Štiglec, ampak meril natančno v Zalokarja. Kronaveter je vnovič sprožil s svojo močno desnico, toda gostujoči vratar je žogo odbil na stran. Rezervist Benko je uspel premagati Zalokarja, toda prečnik mu je preprečil veselje ter drugi zadetek Olimpije na tekmi. Niti Oduwa ter Alves nista uspela premagati Zalokarja, ki se je v drugem delu razbranil. Olimpija je dosegla zmago ter znova ujela priključek na vrhu lestvice.

 

NK Olimpija : NK Krško 1:0 (1:0)

Kronaveter 37`

NK Olimpija: Ivačić, Štiglec, Bajrić, Ilić, Apau, Tomić, Čanadjija, Oduwa (90` Miškić), Kronaveter (77` Alves), Savić, Abass (69` Benko)

NK Krško: Zalokar, Jakolič, Krajcer, Gorenc, Šturm, Jurina (84` Gajić), Kovačič (89` Jovanović), Balić, Mujan, Škrbić, Batrović (65` Mandić)

Naloži več sorodnih novic
  • Vujčić prekinil s Triglavom

    Daniel Vujčić, dolgoletni član Maribora B, večkrat se je tudi mudil v drugih klubih na pos…
  • Marcos Tavares za zmago in zgodovino

    Gorica je prišla po presenečenje v Ljudski vrt, strateg Srebrnič jih je postavil zelo pozi…
  • Celju skalp Maribora

    Štajerski derbi se je tokrat odvijal v Celju, zelenica je bila rahlo namočena, kajti skozi…
Naloži več novic od Denis Vöröš
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Razdrh: Nismo bili na nivoju

Domžalčani so v sedemnajstem krogu imeli težko nalogo, saj so gostovali pri aktualnih prva…