V ljubljanskih Stožicah sta se v sklopu 29. kroga Prve lige Telekom Slovenije srečala Olimpija in Koper. Tekma je bila zlasti za Ljubljančane izrednega pomena, saj bi z zmago skočili na sedem točk naskoka pred zasledovalci. To je varovancem Gorana Stankovića tudi uspelo, saj so prikazali zelo poletno predstavo in Kopru nasuli kar pol ducata zadetkov. Bili so boljši z rezultatom 6:2.


Tekma se je začela zelo živahno, saj je Koper povedel že v 10. minuti. Takrat je krasen zadetek s prostega strela uspel Mateju Palčiču, vratar Frelih je bil povsem nemočen. Vodstvo Kopra je trajalo vsega dve minuti, ko je po predložku Elšnika svojo lastno mrežo zatresel Žan Žužek. Razigrani Olimpiji je popoln preobrat uspel že v 23. minuti. Takrat je podajo iz kota izkoristil Delamea Mlinar in popeljal domače v vodstvo z 2:1. Olimpija je pred koncem polčasa zadela še enkrat. Pungaršek je v 45. minuti sprožil z razdalje, zadel Mišića, ki je žogi preusmeril smer in let okroglega usnja je presentil vratarja Adama. Na odmor sta tekmeca odšla z rezultatom 3:1 za domače.

Drugi del so bolje odprli domači, ki so v 59. minuti dosegli še četrti zadetek. Krasen napad Olimpije sta zaključila Fink z asistenco in Bosić s svojim drugim zadetkom v letošnjem državnem prvenstvu. Zdelo se je, da je barka Kopra že povsem potopljena, vendar temu le ni bilo povsem tako. V 76. minuti je vratar Frelih podrl hitrega Barišiča, sodnik Jug pa je pokazal na najstrožjo kazen. Slednjo je realiziral Dare Vršič in poskrbel za znižanje na 4:2. V 82. minuti je v mreži Davida Adama odjeknila petarda, saj se je v kazenskem prostoru gostov najbolje znašel Bosić, ki je še drugič danes premagal koprsko obrambo. V izdihljajih tekme so nogometaši Olimpije postavili češnjo na torti današnji predstavi, saj so dosegli še šesti zadetek. Ljubljančani so izpeljali še eno odlično akcijo, po kateri se je današnjega zadetka veselil tudi Andres Vombergar, ki je prejel odlično asistenco Erica Boakyea.

NK Olimpija Ljubljana 6:2 FC Koper

Strelci: Palčič 10′; Žužek (ag) 12′; Delamea 23′; Pungaršek 45′; Bosić 59′ 82′; Vršič 77′; Vombergar 93′

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Urban Podvratnik
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Rožman prepričan v spodrsljaj Olimpije

Na četrtkovi konferenci je Simon Rožman dejal, da bo 9 točk Maribora na zadnjih treh tekma…