Po več kot sedmih letih se lahko tudi Domžale pohvalijo z dvema reprezentantoma. Nejcu Vidmarju se je v izbrani vrsti pridružil še soimenjak – Nejc Skubic. Bočni branilec ima za sabo odlično leto 2015, saj je bil z desetimi podajami skupaj z Daretom Vršičem prvi asistent minule sezone, v novo sezono pa je krenil še bolje in v sedmih krogih zbral že pet asistenc.


“Z besedami težko opišem prve občutke. To je nekaj nepopisnega. Vselej, ko pomislim na to, se naježim in tako je tudi sedaj. Trenutno se še ne zavedam, da se to res dogaja. Po drugi strani pa me veseli, da se je trdo delo poplačalo,” se je na prvi vpoklic v člansko izbrano vrsto odzval Nejc Skubic. Domžalski kapetan je v pogovoru za klubsko spletno stran priznal, da mu bo ob reprezentančnem zboru vseeno nekoliko nerodno. “Ko bom prišel na zbor, mi bo najprej nekoliko nerodno, saj bom obdan z največjimi slovenskimi nogometnimi zvezdniki. Naši reprezentanti igrajo v vrhunskih evropskih klubih in počaščen sem, da bom del te ekipe. To je nekaj neverjetnega. Zelo sem vesel, hkrati pa čutim dodatno energijo. Dobil sem potrditev, da je s trdim in poštenim delom možno uresničiti sanje. V športu si za trdo delo nagrajen in tako je bilo tudi pri meni. Tukaj se ne mislim zaustaviti, saj imam še nekaj ciljev v karieri in upam, da jih bom izpolnil,” je dodal danes 26-letni nogometaš, ki je že pri 21 letih izkusil igranje v Ligi prvakov.

Skubic je tudi sam priznal, da je v zadnjih osmih mesecih storil velik napredek, kar je očitno opazil tudi selektor Katanec, ki si je v družbi pomočnika Aleša Čeha ogledal vse tri domače tekme Domžal. Je tudi zaradi tega Skubic pričakoval reprezentančno vabilo? “Pričakovanje spiska je dvorezen meč. Zadnji teden so vsi v garderobi govorili, da bom vpoklican v reprezentanco. Težava bi se pojavila, če do vpoklica ne bi prišlo, saj je to s psihološkega vidika velika obremenitev za igralca. Poizkušal sem ostati čim bolj miren in preslišati zbadanja. Ta se zdijo zabavna in nedolžna, a če razplet ni pravi, je to za igralca zelo težko. Vesel sem, da se je obrnilo v mojo prid. Vpoklic je začetek novega obdobja v moji karieri. Stopil sem stopničko višje in sedaj morajo slediti le še koraki navzgor. Delati moram še več in verjamem, da bo šla moja kariera le še navzgor.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani termini evropskih tekem

Znani so vsi datumi in ure začetka evropskih tekem za slovenske predstavnike v prvem kvali…