Olimpija je po menjavi oblasti zadihala s polnimi pljuči in pod trenerjem Marijana Pušnika odlično krenila v novo sezono. Če so se Ljubljančani povsem na začetku državnega prvenstva še nekoliko lovili, je avgusta steklo kot namazano in zmaji so v petih krogih nanizali ravno toliko zmag, za nameček pa so tekmece premagovali še z visoko razliko.


Zeleno-beli so v zadnjih štirih tekmah dosegli kar osemnajst zadetkov, Aleksander Šeliga je moral vsega enkrat pobrati žogo iz svoje mreže. Pušnik še nekaj časa umirja evforijo, Dravograjčanovo mnenje pa deli tudi predsednik Milan Mandarić, ki poudarja, da se je delo v klubu šele zares pričelo: “Pred tremi meseci, 15. junija 2015, sem prevzel vodenje NK Olimpija. Zelo sem vesel, da nam je vsem skupaj uspelo izboljšati rezultate in vrniti gledalce na tribune stadiona v Stožicah. Za uspeh Olimpije so zaslužni vsi, ki v klubu delajo, zvesti navijači in vsi, ki Olimpijo podpirajo. Čeprav Olimpija v  1.SNL  dosega fantastične rezultate, pa se je naše delo šele pričelo. Urediti je potrebno še veliko stvari in mnoge niso odvisne samo od mene kot predsednika in ostalih delujočih v klubu.”

Ameriški poslovnež srbskih korenin, ki je dolgo deloval v Angliji, pri Portsmouthu, Leicester Cityju in Sheffield Wednesdayju, je v izjavi za javnost zapisal tudi, bo klub skupaj z MO Ljubljana kmalu poskrbel tudi za ureditev razmer za nemoteno vadbo vseh klubskih selekcij: “Ob prevzemu kluba sem vsem obljubil, da bo Olimpija klub, na katerega boste ponosni. Hkrati smo bili soočeni s tem, da članska ekipa nima lastnega igrišča za trening, in da otroci, ki vadijo v mladinskem pogonu, nimajo ustreznih razmer na igrišču Jama Bežigrad. Ker smo se zavedali dejstva, da NK Olimpija ni lastnik športnih objektov, ureditev razmer v Jami Bežigrad pa je nujna, je bilo potrebno najprej urediti pravna razmerja med Olimpijo in MOL. Tudi zaradi pripravljenosti župana, g. Zorana Jankoviča, da se problematika neustreznih razmer uredi, bodo postopki v kratkem zaključeni. Prepričan sem, da bomo skupaj z MOL v kratkem času stanje uredili tako, da bodo zagotovljeni vsaj osnovni pogoji za vadbo.”

“Poudariti moram, da smo v zelo kratkem času postorili veliko, vendar pa nas vse skupaj z vami čaka še veliko dela in seveda tudi uspehov. Olimpija kot klub pred tremi meseci ni imela niti lastnih pisarniških prostorov. Za normalno delovanje mora Olimpija čim prej urediti svoje prostore in svoja igrišča za vadbo, skratka svoj domicil, tako da se bodo vsi, od najmlajših pa do članov, z veseljem učili in igrali nogomet v Olimpiji. Za uresničitev vsega načrtovanega potrebujemo določen čas in vašo podporo. Storili bomo vse, da bo do tega prišlo karseda najhitreje,” je zaključil 77-letni Mandarić.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šimundža pozitivno presenečen nad napadalcem na preizkušnji

Nogometaši Mure so v soboto na Fazaneriji proti zagrebškemu Dinamu visoko izgubili (0:4) i…