Tretji krog Prve lige Telekom Slovenije z jutrišnjo tekmo odpirajo nogometaši Maribora in Krškega. Prvoligaški novinec v Ljudski vrt prihaja kot vodilno moštvo lige, Mariborčani pa bodo prvič po izpadu iz kvalifikacij za Ligo prvakov zaigrali pred domačimi gledalci. Čeprav so s predčasnim slovesom pri pristaših poskrbeli za precej slabe volje, pa bo v hramu štajerskega nogometa kljub temu veselo, saj Viole slavijo 26 let delovanja.


V mariborskem taboru so tako enotni, da želijo vse gledalce, seveda pa tudi Viole, razveseliti z zmago in tremi točkami, ki so ne glede na odličen začetek Krčanov, četa trenerja Tomaža Petroviča je ugnala Celje in Koper, pričakovana. Tega se zaveda tudi Marwan Kabha, ki je v uvodu v novo sezono že pustil dober vtis. “Po dveh zmagah jih morajo zaustaviti. To je naša motivacija za novega nasprotnika. Mi smo Maribor, zmagati moramo vsako tekmo, še posebej na domačem igrišču. Upam, da bomo uspešni,” pravi Izraelec, ki se je v Maribor preselil pred začetkom letošnje sezone. Krčani se bodo v Ljudskem taboru verjetno znova postavili v organizirani in gosti postavitvi na svoji polovici, kar pričakuje tudi Izraelec arabskih korenin: “Vsaka tekma je težka, to je nogomet. Vse bomo naredili za zmago, od prve minute bomo šli močno. Proti Krškemu moramo igrati agresivno in pametno, saj se bodo gostje v Ljudskem vrtu postavilo precej defenzivno.”

Marwan Kabha je že v pripravh pokazal, da bo za Maribor predstavljal dodano vrednost. (Foto: Jure Banfi)
“Proti Krškemu moramo igrati agresivno in pametno.” (Foto: Jure Banfi)

Defenzivni vezist je s svojim pristopom in borbenostjo že navdušil mariborske navijače, sam pa želi v prihodnjih tednih še izboljšati svoje predstave, kljub temu, da že sedaj pušča srce na igrišču, kot je sam dejal: “Kot veste, sem nov igralec v moštvu. Vse hočem dati za klub, dajem vse od sebe in na igrišču puščam srce. Z ekipo želim uspeti. Sedaj, ko ne bomo igrali v Ligi prvakov ali Evropski ligi, se bomo še toliko bolj osredotočili na domače prvenstvo, ki ga hočemo znova osvojiti in znova skušati naslednje leto priti do Evropske lige ali Lige prvakov.”

“Navijači, še posebej v Mariboru, nam dajo veliko energije. Navijače potrebujemo v tej, kakor tudi v vseh ostalih tekmah, saj smo z njimi kot ena družina. S podporo navijačev lahko dobimo jutrišnji dvoboj, kakor tudi vse prihodnje tekme,” pa se je na vprašanje o odzivu navijačev na poraz v Astani odzval 24-letni vezist.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani termini evropskih tekem

Znani so vsi datumi in ure začetka evropskih tekem za slovenske predstavnike v prvem kvali…