Test pred nedeljskim večnim derbijem v Ljudskem vrtu so z odliko opravili tudi Ljubljančani. Olimpije je pred domačimi gledalci z visokih 4:1 ugnala Koprčane in si pred obračunom z državnimi prvaki še dodatno dvignila samozavest. Podobno kot v Mariboru, tudi v Ljubljani že z nestrpnostjo pričakujejo nedeljski spopad, medtem ko so Koprčani obžalovali dejstvo, da niso uspeli preprečiti ljubljanski strelov z razdalje, od koder so Ljubljančani dosegli kar tri zadetke.


“Če smo v prejšnjem krogu v Krškem odigrali slabšo tekmo in kljub temu zmagali, smo tokrat prikazali drugačen obraz ter prepričljivo zmagali, kar nekaj govori o kakovosti našega moštva. Fantom bi čestital za borbenost in veliko željo, ki je bila prisotna od samega prihoda v Stožice do zaključnega sodnikovega žvižga,” je po pomembni zmagi dejal trener Marijan Pušnik, ki je bil vesel že v uvodu omenjenega podatka, da so njegovi varovanci kar tri od štirih zadetkov dosegli z razdalje, kar po besedah Korošca na klopi zmajev daje dodatno možnost v napadu. Poskusi z razdalje bodo pomembno orožje zeleno-belih tudi zaradi poškodbe Andraža Šporarja, ki ima težave z gležnjem in posledično še ni povsem jasno, če bo lahko mladi napadalec igral že v nedeljo. Kljub temu pa bodo Ljubljančani tudi v Mariboru naskakovali tri točke, čeprav Pušnik vlogo favorita prepušča nasprotniku: “Osebno ne delam razlik med tekmeci. Če želiš igrati pomembno vlogo do zadnjega kroga, moraš zmagovati v nizu. Zmaga proti Kopru je vsaj zame še bolj pomembna od tega, kaj se bo zgodilo v Mariboru. Da se slučajno ne bi napak razumeli, tudi v Mariboru bomo naskakovali tri točke, vendar želim povedati, da se prvenstvo osvaja ali izgublja na domačih tekmah proti tekmecem, ki so na tvoji kvalitativni ravni, ali pa pod njo. Kar se srečanja v Ljudskem vrtu tiče, vemo, da nas čaka peklenskih devetdeset minut, ampak ne glede na vlogo favorita, ki je v tem primeru na strani večnega rivala, obljubljam, da bomo storili vse, da se iz Maribora vrnemo s polnim izkupičkom.”

“Štiri zadetke smo prejeli od daleč in nehvaležno bo analizirati tekmo. Svojim igralcem nimam veliko očitati. Morda nam je manjkalo malce želje, kot smo jo prikazali na tekmi z Mariborom. Morali bi preprečiti strele od zunaj, vendar je tudi to nogomet,” pa je bil po tretjem porazu v sezoni kratek Rodolfo Vanoli. Koprski strateg pred sobotnim spopadom z Rudarjem še čaka na registracijo nekaterih novih moči: “Nismo kompletni, čakamo na registracijo novincev in nato bo lažje. Galešić ima težave z aduktorji in ni mogel trenirati. Upam, da bo čim prej nared. Prvenstvo je dolgo, pred nami pa je tekma z Rudarjem. Pričakujem, da bomo pred domačimi navijači zmagali.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčane med vikendom čaka prva resnejša pripravljalna preizkušnja

Nogometaši Maribora v letošnjem poletnem pripravljalnem obdobju še ne poznajo poraza. Na p…