Olimpija ne popušča. Ljubljančani so se včeraj veselili še četrte zaporedne zmage, po Krškem, Kopru in Mariboru so ugnali še Celje. Grofje so se iz Stožic vrnili s šestimi zadetki v lastni mreži, zmaji pa so na zadnjih treh tekmah skupaj zabili kar trinajst zadetkov, z devetnajstimi pa so po sedmih krogih tudi najučinkovitejše moštvo lige.


“Pravi užitek je bil spremljati fante, kako ‘letijo’ po igrišču. Kljub določenim padcem v igri, smo uspeli zadržati visoko raven izvedbe skozi vseh devetdeset minut. Doseči šest zadetkov ni mačji kašelj, saj je na nasprotni strani stalo moštvo, ki je v lanski sezoni blestelo tako v igralskem kot tudi rezultatskem smislu,” je po novi visoki zmagi dejal Marijan Pušnik. Kljub zmagi s 6:0 pa je Dravograjčan na klopi Olimpije pohvalil tudi vratarja Aleksandra Šeliga, ki je nekajkrat odlično posredoval že v prvem polčasu, nekaj pomembnih obramb pa je zbral tudi v nadaljevanju. Tudi po četrti zaporedni zmagi pa Pušnik še vedno vidi možnosti za izboljšavo: “Konkretno, na srečanju s Celjem so igralci izvedli lepo število kombinacij, ki jih sicer uigravamo na treningih. To pomeni, da se moštvo tudi v tehnično-taktičnem smislu vse bolj krepi, postajamo vse bolj uigrani, a do tiste prave Olimpije, ki jo želimo spremljati skozi vso sezono, bo potrebno še malce potrpeti. Želimo si še boljšega pretoka žoge, večje pomoči pri zapiranju prostora v obrambi ter predvsem bistveno boljše komunikacije. Pri slednji vidim še največje rezerve. Ko to popravimo in ko se nam pridružijo še trije novi obrazi, potem bomo stremeli k temu, da bo Olimpija z vsako tekmo nevarnejša in rezultatsko še bolj uspešna.”

“Nismo odigrali kot smo želeli, vseeno pa tudi rezultat ne odraža povsem realnega stanja na igrišču. Da ne bo pomote, Olimpija je zasluženo slavila, mi pa si kaj več od poraza niti nismo zaslužili. Ob zaključkih akcij smo bili znova nezbrani, naš nasprotnik pa nas je hitro kaznoval. Razlika med obema moštvoma je bila včeraj jasno vidna. Z mnogimi moštvi po proračunu žal ne moremo tekmovati, to pa se je dobro videlo tudi včeraj. Vseeno pa to dejstvo kljub temu ni opravičilo za poraz,” pa je po najvišjem porazu v mandatu na celjski klopi priznal Simon Rožman, ki tudi tokrat v napadu ni imel razpoloženih igralcev, Sunny je tekmo spremljal s tribune, precej luknjasto pa je tokrat delovala tudi obramba.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dvoboj Brava in novopečenega prvoligaša brez zmagovalca

Včeraj sta se na pripravljanem obračunu pomerila Bravo in Radomlje, tekma se je končala z …