Ljubljančani se ne zaustavljajo, zeleno-bela četa je slavila še sedmič zapored in tako izboljšala najboljši klubski dosežek. Goričani, ki so bili ob številnih strelih premalo natančni, so s porazom ‘dovolili’, da je Olimpija s sedmo zmago izenačila najboljši dosežek letošnje sezone, ki so si ga s sedmimi zmagami lastili prav Goričani.


Kljub novi visoki zmagi pa zmaji tokrat niso ponovili avgustovskih predstav, ko so z odlično igro mleli vse pred sabo. Tudi Marijan Pušnik je po osmi zmagi sezone priznal, da igra njegovih varovancev še posebej v prvem polčasu ni bila najboljša. “Drži, da tokrat nismo bili na prepoznavni ravni. Vendar če zmagaš tako kakovostno moštvo kot je Gorica z 0:3 na njegovem igrišču, in to ob slabši igri, potem takšna zmaga šteje dvojno. Med polčasom sem fantom povedal nekaj krepkih, želel sem jih nekoliko zbuditi, saj v prvem polčasu nismo bili pravi. Vse preveč je bilo napak pri oddajanju žoge, v obrambi prav tako, a smo v nadaljevanju le strnili vrste, zadeli še dvakrat ter na ta način osvojili tri izjemno pomembne točke,” je uvodoma dejal Dravograjčan na klopi Olimpije, ki je imel znova srečno roko pri izbiri rezervistov. Če je v minulem krogu v Novem mestu izstopal rezervist Miha Zajc, je tokrat izstopal Nik Kapun, ki se je izkazal z lepim zadetkom. Tudi Pušnik je poudaril, da so igralci s klopi spremenili potek srečanja: “Tudi tokrat so igralci, ki so vstopili z rezervne klopi, spremenili ritem igre. To me izjemno veseli, saj vseskozi poudarjam, da je klop tista, ki bo odločala o položaju moštev na prvenstveni razpredelnici ob koncu sezone. V drugem polčasu smo si uspeli ustvariti nekaj zrelih priložnosti in na vso srečo zadeli še dvakrat. Če smo na prejšnjih tekmah zmagovali z visoko razliko in všečno igro, smo takrat prav tako zmagali z visokim izidom, a ob nekoliko slabši igri, kar pa je potrditev kakovosti, ki jo naše moštvo poseduje.”

Podobno kot v Zavrču, kjer so Viole z nešportnim obnašanjem poskrbele za dvakratno prekinitev tekme, so za nekaj protestov med domačimi gledalci poskrbeli tudi gostujoči Green Dragonsi, ki so bili nastanjeni na glavni tribuni, kjer so prižgali tudi pirotehnična sredstva in jih nekaj odvrgli tudi na teren. Na to se je odzval tudi trener Olimpije: “Pohvalil bi naše navijače, bi jih pa tudi osebno kot Marijan Pušnik, ne kot trener Olimpije prosil, da se v prihodnje vzdržijo petard in podobnih reči, ki so letele na igrišče. To bo le še dvignilo kakovost našega kluba, pa naj me navijači ne razumejo napačno. Res sem vesel, da so tako srčni in navijajo za nas, a nekatere stvari ne spadajo na evropska igrišča. Bodimo tudi mi takšni. Navijajmo glasno in spodbujajmo svoje. Pirotehnika je bila danes nepotrebna, ker se lahko res kdo poškoduje,” je sklenil Pušnik.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani termini evropskih tekem

Znani so vsi datumi in ure začetka evropskih tekem za slovenske predstavnike v prvem kvali…