Mariborčani so reprezentančni premor izkoristili za prijateljsko srečanje v sosednji Avstriji. V Weizu so se pomerili s tamkajšnjim tretjeligašem in ga premagali s 3:0. Vijoličaste je v prvem polčasu v vodstvo popeljal Marcos Tavares, v nadaljevanju pa sta končni izid postavila Andrej Kotnik in Špiro Peričić.


Ob odsotnosti reprezentantov in poškodovanih igralcev je Darko Milanič s sabo vzel mešano ekipo v kateri se je v prvič znašel tudi Belmin Bobarić iz mladinske selekcije. Primorec na klopi Maribora je minute razdelil enakovredno, tako da je vsaka postava na igrišču preživela po en polčas.

 

Weiz : Maribor  0:3 (0:1)

Strelci: 0:1 Tavares (22), 0:2 Kotnik (60), 0:3 Peričić (75)

NK MARIBOR – 1. polčas: Handanović, Milec, Mitrović, Koblar, Viler, Cretu, Pihler, Požeg Vancaš, Bajde, Kronaveter, Tavares. 2. polčas: Cotman, Kramarič, Rajčević, Peričić, Bobarić, Dervišević, Ogrinec, Žugelj, Bajde, Kotnik, Mešanović. Trener: Darko Milanič.

SC WEIZ: Harrer, Bregovina, Prskalo, Krajcer, Weinberger, Janjiš, Hirner, Mohr, Žiger, Glavaš, Pieber. Igrali so še: Straussberger, Ilas, Mandl, Hopfer, Grosegger, Durlacher, Derler, Gabbichler. Trener: Georg Kaufmann.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kdo so mladi upi velenjskega Rudarja?

Kot pravijo pri velenjskem Rudarju, še niso vrgli puške v koruzo. Med tednom so z 0:3 ugna…