Mariborčani so že v uvodni pripravljalni preizkušnji pokazali dobro strelsko formo. Vijoličasti so gostovali v Gornji Radgoni, kjer so sodelovali pri svečanem odprtju novozgrajene tribune, a se četa trenerja Anteja Šimundža ni kaj prida ozirala na praznik, saj je v mrežo domačega četrtoligaša pospravila dvanajst žog.


Festival zadetkov je že v uvodni minuti pričel Mendy, ki je izkoristil podajo Sallalicha in zadel po strelu iz obrata. V 22. in 31. minuti je domačo mrežo zatresel Tavares, pet minut po drugem zadetku kapetana se je med strelce vpisal še Sallalich, Izraelec je po predložku z desne strani igrišča zadel z glavo, izid prvega polčasa pa je tri minute pred odhodom na odmor postavil Mendy, potem ko mu je odlično podal Janža. Šimundža je v nadaljevanju na igrišče poslal novo enajsterico, v kateri se je znašel tudi novinec Kabha. Najbolj razpoložen pa je bil Volaš, ki je vodstvo Maribora povišal v 47. minuti, potem ko se je dobro znašel po kotu Vilerja in podaljšani žogi Derviševića. V nadaljevanju so si dva zadetka Radgončani zabili kar sami, vmes pa se je med strelce vpisal še Vuklišević. V zadnji tretjini obračuna pa se je še trikrat med strelce vpisal Volaš, najprej po močnem strelu z 20 metrov, nato pa je dvakrat zadel še z bližine.

RADGONA 0:12 MARIBOR
Mendy (1′, 42′), Tavares (22′, 31′), Sallalich (36′), Volaš (47′, 66′, 71′, 73′), Porš (49′ ag), Vuklišević (54′), Sovec (60′ ag)
Maribor: Cotman, Mejač, Pušaver, Šuler, Janža, Sallalich, Vujčić, Vršič, Hotić, Tavares, Mendy. V drugem polčasu so igrali: Obradović, Stojanović, Rajčević, Vuklišević, Viler, Vokić, Dervišević, Kabha, Bohar, Volaš, Zahović. Trener: Ante Šimundža.
Radgona: Strajnšak, Porš, Hajdinjak, Cvetko, Sovec, Štrakl, Bračič, Lehko, Pintarič, Karba, Adam. Igrali so še: Srt, Vreča, Kaučič, Brunec, Merdaus, Kozar, Kolarič, Haljil. Trener:Robert Petrovič.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kapetan Sežane okrepil prvoligaša iz Severne Makedonije

Hrvaški branilec Antonio Azinović se znova poslavlja od Tabor Sežane, saj bo svojo nogomet…