* Športni park, gledalcev, sodniki: Perić (Kranj), Vukan (Apače) in Skok (Kidričevo).
* Strelci: 1:0 Gnezda Čerin (5.), 1:1 Mlakar (19.), 1:2 Ivković (73.).
* Domžale: Mulalić, Rom, Vetrih, Melnjak, Sikošek, Gnezda Čerin, Mujan (od 67. Nicholson), Kirm, Lazarević (od 83. Vuk), Ibričić, Podlogar (od 77. Ibraimi).
* Maribor: Pirić, Viler, Šuler, Ivković, Klinar, Dervišević, Pihler, Vrhovec, Mešanović, Mlakar (od 70. Santos), Zahović (od 88. Tavares).
* Rumeni kartoni: Vetrih, Melnjak; Vrhovec, Pihler, Šuler.
* Rdeči karton: /.

Domžalčani, ki so igrali brez branilcev Gabra Dobrovoljca in Tilna Klemenčiča, so obračun z vodilno ekipo začeli dobro, a na koncu le prekinili niz šestih tekem brez poraza. Za Mariborčane, ki še vedno pogrešajo Dina Hotića, je bila to četrta zmaga v nizu, z njo so izkoristili spodrsljaj Olimpije, ki ji zdaj na vrhu lestvice bežijo že za devet točk.

Domžalčani so odlično začeli in povedli v peti minuti, potem ko je s strelom z roba kazenskega prostora zadel Adam Gnezda Čerin. Gledalci so sicer v prvem polčasu spremljali zanimivo predstavo s kar nekaj lepimi priložnostmi in tudi izenačujočim zadetkom Maribora. Tega je po podaji Luke Zahovića z leve strani in ob slabem posredovanju Ajdina Mulalića dosegel Jan Mlakar s strelom z glavo v 19. minuti. Za Mlakarja je bil to osmi gol sezone.

Prav Mlakar je imel še nekaj priložnosti, med drugim v 16. minuti, ko je Mulalić branil, in v 42. minuti, ko mu je žogo v zadnjem trenutku izbil Andraž Kirm. Štajerci so zagrozili tudi prek Jasmina Mešanovića v 12., Blaža Vrhovca v 34., ko je neoviran zadel prečko, in Denisa Klinarja v 45. minuti. Žogo po njegovem strelu je z golove črte izbil Gregor Sikošek.

Tudi gostitelji so imeli nekaj lepih priložnosti, med drugim je Kenan Pirić v sedmi minuti obranil strel Mateja Podlogarja, v 25. in 26. minuti je dvakrat z glavo poskusil Dejan Lazarević, mariborski vratar je bil spet uspešnejši, v 28. minuti pa je Gnezda Čerin žogo poslal čez gol.

Isti igralec je bil prvi v drugem polčasu z nevarnejšim strelom v 48. minuti, toda Pirić je bil zbran in pozoren. V kazenskem prostoru gostov je bilo znova vroče v 66. minuti, a se izid ni spremenil po gneči pred golom, tako kot ne po poskusu Zahovića v 72. minuti.

V 73. minuti pa so gosti le povedli, udarila je naveza Amir Dervišević-Saša Ivković. Prvi je izvedel kot z leve strani, drugi pa zadel z glavo za 2:1. Dervišević je z desetimi podajami zdaj sam na vrhu lestvice asistentov, Ivković pa je dosegel že svoj peti gol sezone.

Domžalčani bodo v 19. krogu prihodnjo soboto gostili Krško, Mariborčani pa bodo dan prej gostovali v Velenju.

Vir novice: sta.si

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Denis Šme po 501 dneh ponovno oblekel vijoličasti dres

Zares dolgo je že odkar je Denis Šme nazadnje igral v vijoličastem dresu. Štiriindvajsetle…