Brazilec z italijanskim potnim listom Arghus Soares Bordignon je še enkrat več dokazal, da je na igrišču pravi bojevnik. Tokrat se je v Ljudskem vrtu »tepel« z napadalcema, kot sta Didier Drogba in Diego Costa ter ju skupaj z Aleksandrom Rajčevićem pospravil v žep. Skozi celotno srečanje sta delovala izjemno in nista dopustila napadalcema Chelseaja, da bi resneje ogrozila vrata Jasmina Handanovića. Na koncu je Maribor junaško in povsem zasluženo osvojil točko. Tretjo točko v letošnji izvedbi lige prvakov.


Po srečanju je Arghus deloval sveže, kljub temu, da je na igrišču porabil ogromno energije. V veselem tonu je dejal: “Izredno sem ponosen na mojo ekipo. Dali smo vse od sebe, do zadnjih sekund srečanja smo se tepli z izjemnimi igralci. Želeli smo si zmage, a dosegli so zadetek, ki jim je prinesel točko. Ponovno smo prejeli prepoceni zadetek, a z rezultatom moramo biti zadovoljni. Vsi smo dali vse od sebe in dobro smo se zoperstavili tej zvezdniški ekipi Chelseaja. Nisem presenečen, da smo osvojili točko, saj je NK Maribor izjemno ambiciozna ekipa, ki bo dosegala še večje rezultate, kot je bil danes ta.” Igralec s srcem, ki mu je Maribor zlezel pod kožo. Na vsakem srečanju da svoj maksimum, četudi kdaj odšepa iz igrišča. Zaveda se v kakšen klub je prišel in kako navijači cenijo borbenost do zadnjega atoma moči. In prav to je glavna karakteristika Brazilca s številko 44 na hrbtu. “Vsako tekmo želim dati vse od sebe, po duši sem borec in takšen bom ostal. Vesel sem, da sem tokrat igral vseh devetdeset minut. To mi pomeni zelo veliko. Maribor mi pomeni vse, imam ga v srcu. Če bom nekoč zapustil ta klub, bom izjemno žalosten, saj mi klub, kot tudi mesto, pomenita vse. Dali so mi priložnost, da zaigram v ligi prvakov in hvaležen sem jim za te trenutke,” je veselo razlagal Brazilec.

Vijoličasti morajo sedaj ponovno preklopiti misli iz magične lige prvakov na domače prvenstvo. Potrebno bo nadoknaditi zaostanek za vodilno trojko in začeti zmagovati, saj bodo Mariborčani samo z zmagami uspeli ujeti vodilne Domžale. Tega se dobro zaveda tudi Arghus, ki je še dodal: “Igrati v Ligi prvakov je nekaj posebnega, je nekaj več. V državnem prvenstvu nam ne gre vse po načrtih in želimo si popraviti naše rezultate. Želimo si zmag v serijah in verjamem, da smo tega sposobni. Potrebno se bo dobro osredotočiti na naslednjo tekmo proti Krki, saj bodo prav oni igrali tako, kot smo mi proti ekipi Chelseaja. Verjamem, da so pred nami še lepi trenutki.”

Naloži več sorodnih novic
  • Maribor v zadnji minuti do zmage

    Kako pomembna tekma čaka Maribor v torek je pokazala današnja prva postava proti ekipi Krš…
  • Poraz, ki daje upanje

    Mariborčani so na prvi tekmi četrtega predkroga kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakov n…
  • Petarda Maribora za skok na vrh

    Nogometaši Maribora so hitro pokazali, da bodo oni tisti, ki bodo narekovali tempo igre v …
Naloži več novic od Matej Pučko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Olimpija z lahkoto opravila z Mariborčani

Na prvem večnem derbiju te sezone so igralci Olimpije iskali prvo zmago te sezone. Maribor…