Nogometaše Maribora čaka danes na Norveškem povratni obračun 3. kroga kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakov proti Rosenborgu. Prejšnji teden so vikingi v Ljudskem vrtu slavili z 1:3, zato se zdi povratni obračun prava »misija nemogoče«.

V Ljudskem vrtu je bilo že pred odhodom na Norveško izjemno pestro, sploh na relaciji Milanič – Zahovič, ko je trener vijoličastih ponudil odstop, športni direktor Zlatko Zahovič ga ni sprejel. 

Nogometaši, so zagotovo skušali vse odmislit, in se osredotočit na igro v kateri nimajo kaj izgubiti. Na Norveško so odpotovali z željo po maščevanju, po zmagi in po napredovanju. Vijoličaste na stadionu Lerkendal čaka izjemno zahtevna naloga, proti trdim Norvežanom, ki so v Ljudskem vrtu pokazali zvrhano mero discipline in taktičnosti. A kot že rečeno Maribor nima na severu Evrope nič za izgubiti, lahko samo veliko pridobi. Realno se zmaga s 0:3 proti vikingom sliši dokaj nerealna, glede na razmere, ki se zadnje dni vladajo v Ljudskem vrtu. A kot pred srečanjem zagotavlja kapetan vijoličastih Marcos Tavares je izziv velik, vendar misija ni nemogoča: »Dež, mraz, sneg, sonce, vseeno. Je kar precejšnja temperaturna razlika v primerjavi z Mariborom, toda sem smo prišli z jasnim ciljem. Po preobrat, po napredovanje! Mi smo Maribor! Za nami so številne preizkušnje, takšne in drugačne. Vemo, kako se soočiti s takšnimi situacijami. Napak s prve tekme, s katerimi smo Rosenborgu omogočili prednost, ne smemo ponoviti, smo pa sposobni popraviti učinkovitost. Izziv je velik, vendar naša misija ni nemogoča. Lahko zabijemo tudi 3 gole.«

Kot je že pred odhodom zatrdil trener vijoličastih Darko Milanič, je glavni cilj čimprej doseči zadetek, ob tem pa upati tudi na ščepec sreče, ki je bodo vijoličasti še kako potrebovali. 

Srečanje na severu se prične ob 19.00 uri po našem času, kot že standardno bo tudi to gostovanje možno spremljati »le« v internetnem prenosu, na uradni spletni strani vijoličastih. 

Naloži več sorodnih novic
  • Zadnje srečanje letos z remijem

    Murska Sobota, 5. decembra – Nogometaši Mure in Brava so se v tekmi 20. kroga Prve l…
  • Domžale osvojile Stožice

    Domžale, 4. decembra – Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 20. in zadnjem jesenskem…
  • Rudar poglobil krizo Maribora

    Velenje, 4. decembra – Nogometaši velenjskega Rudarja in Maribora so se v 20. in zad…
Naloži več novic od admin
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Knapi takoj po novoletnem praznovanju na zelenice

Glede na trenutne stanje se bodo nogometaši velenjskega Rudarja zbrali prvi, saj bodo roka…