Gorica je prišla po presenečenje v Ljudski vrt, strateg Srebrnič jih je postavil zelo pozicijsko in v začetku srečanja niso pustili do resne akcije aktualnih prvakov, v 15.minuti niso uspeli sestaviti konkretne akcije, ki bi ogrozila vrata Sorčana. Bolj se je prvi del bližal koncu vse bolj so tudi Mariborčani ogrožali ter stiskali obroč okoli vrat gostov iz Primorske. Najbolj nevarna sta bila Vršič in Bohar, slednji se je večkrat znašel v priložnostih, toda ni uspel realizirati ponujenih priložnosti. Nakar je prišla 43.minuta, ko je Milec dal obetavni predložek na daljno vratnico, tam pa čakal Prekmurec v vrstah Maribora, ki je hladnokrvno zabil ter poskrbel za vodstvo že pred koncem prvega dela. Za Boharja je bil to četrti gol v prvenstvu, odigral pa je 15 tekem.

Goričani pa so v drugi polčas vstopili veliko bolj zainteresirani za gol kot pa na začetku srečanja, prežali so na protinapade ter vztrajno čakale svoje priložnosti. V četrti minuti nadaljevanja pa hladen tuš za Maribor, po odlično globinski podaji Kapić je Nwabueze premagal Handanovića, ki je ob bližnji vratnici nerodno posredoval in žoga se je odkotalila v gol. Na Štajerskem smo znova gledali izenačeno  tekmo, po golu ˝vrtnic˝ pa so bolj konkretno napadali domači. Po seriji strelov na gostujoča vrata se je odlično izkazal Sorčan, v 64.minuti pa je Celcer prejel drugi rumeni karton in tako predčasno zapustil zelenico. Ko smo pa že mislili, da je Gorica odnesla točko iz Ljudskega vrta je na sceno stopil Tavares in tako zadel za zmago, za zgodovino, saj je prehitel Škaperja na večni lestvici strelec v prvi ligi.

NK Maribor : ND Gorica 2:1 (1:0)

Bohar 43, Tavares 88`; Nwabueze 49`

NK Maribor: Handanović, Milec, Billong, Šuler, Viler, Kabha, Pihler (72` Omoregie), Bajde, Vršić (90` Vrhovec), Bohar (85` Kramarić), Tavares

ND Gorica: Sorčan, Gregorič, Kavčič, Lipušček, Celcer, Kapić, Grudina, Žigon (82` Marinić), Osuji (90` Nagode), Škarabot, Nwabueze (77` Filipović)                      

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Denis Vöröš
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Razdrh: Nismo bili na nivoju

Domžalčani so v sedemnajstem krogu imeli težko nalogo, saj so gostovali pri aktualnih prva…