Domžalčani s spomladanskim branjenjem vodilne pozicije na lestvice pričenjajo z gostovanjem pri velenjskem Rudarju. Luka Elsner pred jutrišnjim obračunom sestave enajsterice še ni zaključil, saj so nekateri izzivalci za mesto v prvi ekipi v zadnjih tednih z dobrimi predstavami na tekmah in treningih vložili resno kandidaturo za nastop od prve minute že v Velenju.


“Tri vprašanja so še odprta. V strokovnem vodstvu smo, glede na nasprotnika in na njegov način igre, taktično postavitev že izbrali. Odprta je tako ostala le še izbira igralcev za določena igralna mesta. Potrebujemo igralce s specifičnimi kvalitetami in zato imamo še določen dvom, koga uvrstiti v prvo enajsterico. Na številnih položajih imamo veliko konkurenco in vesel sem, da imamo na vsakem od njih na izbiro najmanj dve enakovredni možnosti. Če bi bilo pri izbiri kadra že vse jasno, bi pomenilo, da nimamo prave konkurence, tega pa si seveda ne želimo,” je za klubsko spletno stran dejal 32-letni trener, ki bo moral ekipo sestaviti brez petih mož. Dejan Milić, Zeni Husmani, Gaber Dobrovoljc in Yann Mvita so poškodovani, povratnik Juninho pa še nima pravice nastopa. Tudi Velenjčani so se v pripravljalnem obdobju soočali s številnimi poškodbami, a se domžalski strateg na to ne želi ozirati: “To so stvari, ki bi nas lahko zavedle v pripravi na tekmo. V soboto bo Rudar zaigral v tako rekoč popolni postavi in kot takšen je izjemno neugoden tekmec. Gre za izkušeno moštvo, ki je na igrišču dobro taktično vodeno. Velenjčani so zelo močni na bočnih položajih, hkrati pa si na vsaki tekmi ustvarjajo lepo število priložnosti. Imajo ogromno kvalitet, hkrati pa igramo na njihovem igrišču, ki je za Domžale vedno zahtevno.”

Obračun sobotnih tekmecev so praviloma precej tesni, kar je bilo potrjeno tudi v obeh jesenskih obračunih. Prvega so z avtogolom Kneževića, sicer nekdanjega člana rumeno-modrih, dobili Domžalčani, v drugem pa ni bilo zmagovalca. Tudi zaradi kadrovskih sprememb Elsner ne želi sprejeti vloge favorita: “Vloge favorita ne sprejemamo, ker se, ne glede na to, da smo od začetka prvenstva na vrhu lestvice, v njej ne vidimo. Pozimi smo doživeli precej kadrovskih sprememb, tako da v tem trenutku še sami ne vemo točno, kakšna je naša podoba in kaj lahko pričakujemo. Prav zaradi te neznanke moramo dati vsi vse od sebe, saj bo le s harmonijo vseh članov ekipe naša kvaliteta prišla do izraza tudi na igrišču. Na gostovanju v Velenju zagotovo nismo favoriti. Maribor je edini, ki lahko proti vsem tekmecem v domačem prvenstvu prevzame vlogo favorita.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Rožman: Ta tekma pomeni lepo popotnico za četrtek

Mariborčani so nedeljski dvoboj proti Domžalam opravili z odliko in po dveh krogih ostajaj…