Sobotni večer bo v Ljudskem vrtu v znamenju dvoboja med Mariborom in Tabor Sežano. Vijoličastim voda počasi teče v grlo, saj so po štirih krogih še vedno brez zmage in neuspeh proti Primorcem bi še bolj poglobil krizo vijoličastih na začetku sezone.

Le nekaj dni po evropskem polomu proti Rosenborgu vijoličasti na svojem terenu gostijo tekmeca, ki je še lani igral v 2. SNL, a ima v letošnji sezoni na svojem kontu že dve zmagi in tri točke več od branilcev naslova. Sedaj bodo Mariborčani svoje misli morali usmeriti na Tabor, kar ne bo lahko, a kapetan vijoličastih Marcos Tavares verjame in se zaveda kaj je potrebno postoriti za ugoden razplet: “Dovolj je izkušenj pri teh preklopih, vemo, kaj je treba storiti. Potovanje na Norveško je zdaj umaknjeno na stran, od četrtkovega treninga je v mislih le naslednja tekma. Nismo dobro začeli prvenstva, čas je za prvo zmago. Verjamem, da se začenja premik tudi rezultatske krivulje navzgor. Resetiranje, popolna priprava in gremo naprej z optimizmom.” Vijoličasti so v dosedanjih dveh dvobojih v Ljudskem vrtu svoje navijače pustili razočarane, v prvem krogu so izgubili proti Triglavu, v tretjem pa so kljub igralcu več osvojili le točko proti Olimpiji. Todi tokrat je za pričakovati nekaj rošad v enajsterici domačinov, ki bodo prvič v letošnji sezoni v svojem kadru imeli na voljo Luko Zahovića. Vrnitev najboljšega klubskega strelca je za vijoličaste ena od redkih pozitivnih novic v zadnjih dnevih, vendar pa ni za pričakovati, da je dvakratni kralj strelcev prve lige že pripravljen na najtežje napore in za vseh 90 minut.  Dvoboj bo sicer tudi v znamenju članov navijaške skupine Viole, ki bodo prav na današnji tekmi proslavljale 30. obletnico delovanja.

Sežančani prihajajo v štajersko prestolnico dobro razpoloženi in s popotnico domače zmage proti Domžalam. Vse dosedanje tekme Primorcev so pokazale, da ima trener Andrej Razdrh na voljo dobro sestavljeno moštvo, ki ve kaj hoče in ki premore dovolj kvalitete, da bo znalo mešati štrene vsem klubom v ligi. V Ljudskem vrtu se najbrž obeta zaprta formacija gostov in branjene z vsemi desetimi pred svojim kazenskim prostorom in s hitrimi protinapadi, a to je tako ali tako taktika, ki vijoličastim najmanj odgovarja. Tabor je doslej proti Mariboru odigral tri prvenstvene dvoboje in dvakrat izgubil ter enkrat zmagal, a to je bilo v daljni sezoni 2000/01. Nazadnje sta se obe ekipi srečali v osmini finala slovenskega pokala, in sicer so v Sežani leta 2017 Mariborčani slavili z rezultatom 3:0.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Domžalčani se kmalu znova zberejo

Domžalčani, tako kot preostali prvoligaši odhajajo na počitek, znova pa se bodo zbrali jan…