Kljub temu, da se bosta Krka in Gorica v dvoboju na daljavo borila za osmo mesto, ki zagotavlja obstanek med prvoligaši, bo največ oči uprtih v Maribor. V Ljudskem vrtu bodo slavili peti zaporedni naslov državnih prvakov in trinajstega v zgodovini kluba. Veselje bodo skušali vsaj deloma skaliti nogometaši Kopra, ki v štajersko prestolnico prihajajo z nazivom pokalnega prvaka.


“Pokalni zmagovalec v Maribor ne bo prišel brez ambicij. Koper v Ljudskem vrtu vselej želi igrati in se dokazovati, nič drugače ne bo niti tokrat. Zavedamo se, da Koprčani ne bodo nastopili z belo zastavo. Sami smo osredotočeni nase, skušali bomo zmagati in osvojiti tri točke ter sezono pred svojimi navijači zaključiti na najlepši možni način,” je že na včerajšnji novinarski konferenci priznal Ante Šimundža, trener Maribora, ki bo pred zadnjim dejanjem letošnje sezone verjetno posegel po nekaj rotacijah, saj imajo v vijoličastem taboru nekaj težav s poškodbami.

Še več težav s sestavo enajsterice ima gostujoči strateg Rodolfo Vanoli. Koprčani so se med tednom za sodelovanje zahvalili trojici tujcev, poškodovanima Nenadu Srečkoviću in Seadu Hadžibuliću ter Dejanu Peševskemu, ki pa podobno kot Jaka Štromajer in Matej Palčič zaradi prepovedi igranja v Ljudskem vrtu ne bi imel pravice nastopa. Poškodovana sta Leo Štulac in Ante Tomić, v napadu pa bo ob Mitji Lotriču verjetno zaigral Žiga Smrtnik. “Predaje ni. Od igralcev sem med tednom zahteval resen pristop in moram reči, da smo se dobro pripravili. V Mariboru želimo pustiti dober vtis,” je za klubsko spletno stran poudaril Vanoli.

Koprčani bodo z enim očesom verjetno spremljali tudi razplet obračuna v Domžalah, saj bi se lahko Krka z morebitno zmago in v primeru koprskega poraza prebila tudi do sedmega mesta na lestvici Prve lige Telekom Slovenije.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Celjani se še naprej krepijo

Iz knežjega mesta so včeraj sporočili, da se je na stadion Z’dežele preselil še en o…