Krunoslav Jurčić je po dveh zmagah na severu Primorske, vijolice so ob debiju hrvaškega stratega ugnale Gorico, v sredo pa v Tolminu napredovale v četrtfinale pokalnega tekmovanja, doživel še prvi poraz. Mariborčani so si v Halozah zabile kar dva avtogola, kar je očitno pošteno razjezilo tudi Viole, ki so v smeri proti domačemu vratarju Pavlu Bajzi odvrgli kar nekaj trdih predmetov.


A bolj kot o neprimernem obnašanju zvestih privržencev Maribora, je beseda po tekmi tekla o tretjem porazu sezone. Jurčić je takoj po porazu priznal, da je po tako šokantnem porazu težko delati pametne analize. “Težko je takoj po tekmi delati resne analize, glede na to, kako se je tekma odvijala. Moram priznati, da v svoji trenerski karieri še nisem doživel takšne tekme … da moja ekipa zabije dva gola. Gostujoči ekipi, pri kateri je vsak igralec dal vse od sebe, moram čestitati, ravno tako nič ne zamerim svojim igralcem, maksimalno so se trudili. Takšne tekme se dogajajo v nogometu in to je povsem normalno, moramo jih vzeti v zakup. Današnja tekma se je zgodila v za nas nepravem trenutku, saj smo smatrali, da lahko nadaljujemo s serijo. Zgolj s serijo zmag se lahko vrnemo na vrh slovenskega nogometa. Sedaj je potrebno opraviti dobro analizo in pogledati, kje smo delali napake. Kar me sedaj skrbi in edino, na kar sem osredotočen, je, da skušamo ekipo čim prej vrniti v normalno stanje, kolikor bo to mogoče po šokantnem porazu. To ni običajen poraz, če ti nasprotnik zabije gol in te izigra, nadigra, v takšnem primeru je to povsem običajno. Po takšnem šokantnem porazu bomo imeli več težav, ampak sam sem optimist. Vse kar me zanima so Domžale in naslednja tekma.”

"Po takšnem šokantnem porazu bomo imeli več težav, ampak sam sem optimist. Vse kar me zanima so Domžale in naslednja tekma." (Foto: Jure Banfi)
“Po takšnem šokantnem porazu bomo imeli več težav, ampak sam sem optimist. Vse kar me zanima so Domžale in naslednja tekma.” (Foto: Jure Banfi)

Mariborčani so v Halozah zaigrali brez Željka Filipovića, ki je bil v Novi Gorici osrednji kreator mariborske igre, med tednom pa si je v Tolminu prislužil nepotrebno izključitev, zaradi katere je moral včerajšnji obračun izpustiti. Je bil prav izostanek Ljubljančana kriv za to, da se Mariborčani niso uspeli najbolje odzvati na dobro obrambno postavitev Zavrča? “Ne, ni potrebno gledati zgolj na enega igralca. V Zavrču so razmere za igro specifične, teren je malce ožji in ni najboljši za razvijanje igre, ki jo želimo igrati. Nasproti nam je stal razpoložen nasprotnik, ki je bil postavljen obrambno. Proti takšni obrambni postavitvi je še posebej, ko zabiješ dva avtogola, zelo težko igrati. Pravim, imamo določeno vizijo, na kateri mislim vztrajati in kot sem že dejal, bomo s časom vse boljši.”

Se je pa po tretjem porazu sezone zaostanek za vodilno Olimpijo povečal že na velikih deset točk, a Jurčić poudarja, da o zaostanku za vrhom lestvice v tem trenutku ne razmišlja: “Gremo iz tekme v tekmo. O zaostanku za Olimpijo ali katerim drugim klubom ne razmišljam. Osredotočeni smo nase in to je edino, kar me trenutno zanima, pripraviti ekipo na naslednjo tekmo z Domžalami. Vselej se trenira, tudi če ekipa zmaga ali izgubi, proces dela normalno poteka naprej, proces bomo nadaljevali in ga privedli do popolnosti, da pridobimo na avtomatizmu in da bomo s časom iz tekme v tekme boljši.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pred vrati ljubljanske Olimpije dve novi okrepitvi?

Olimpija že uspešno trenira pod vodstvom novega trenerja Sava Miloševića, za katerim je tu…