Zadnje dejanje 33. kroga Prve Lige Telekom Slovenije bo odigrano danes, ko se bosta ob 18.00 uri v novogoriškem športnem parku pomirila Gorica in kranjski Triglav. Gre za srečanje šeste in desetouvrščene ekipe iz prvenstvene lestvice, na katerem bo pravico delil Mitja Žganec.

Goričani se v samo končnico prvenstva odpravljajo z presenetljivim porazom med tednom v Kidričevem, ko so morali priznati premoč Aluminiju. Za četrtim mestom, s katerim bi še lahko upali na uvrstitev v evropske pokale imajo šest točk zaostanka, zato bi danes za Goričane v boju na četrto mesto veljale samo tri točke. Goričani so v zadnjih treh domačih tekmah povsem deklasirali nasprotnike in jim skupaj nasuli kar devet zadetkov ob tem pa prejeli le enega, kar nedvomno priča o tem, da gre za zelo kvalitetno ekipo, ki bo tudi danes vsaj na papirju postavljena v vlogo favoritov. Četa Mirana Srebrniča bo nedvomno naredila vse, da se oddolži Kranjčanom za novembrski poraz v novogoriškem športnem parku.   

Kranjčani so po včerajšnji točki Ankarana proti Olimpiji ponovno na dnu prvenstvene lestvice, zato bodo v taboru Gorenjcev poskušali narediti vse, da se iz težkega gostovanja na severu Primorske vrnejo s pozitivnim rezultatom. Kranjčani prihajajo v Novo Gorico opogumljeni z zmago proti Celju, prav tako pa so orli jeseni na severu Primorske že veselili treh točk. Tudi tokrat bo eden bolj pomembnih mož v četi Siniše Brkića Matej Poplatnik, trenutno drugi strelec Prve Lige. Pred srečanjem v Novi Gorici je Egzon Kryeziu poudaril, da je vzdušje v slačilnici zelo dobro: »Vzdušje v slačilnici je že ves čas zelo vzorno, zelo dobro pravzaprav. Stremimo k enakim ciljem, na srečo se je fantastičen odnos prelil tudi v pozitivne rezultate na zelenicah.«

Bodo Novogoričani upravičili vlogo favoritov in vknjižili še četrto zaporedno zmago pred svojimi gledalci? Ali se bodo še drugič v letošnji sezoni treh točk v Novi Gorici veselili orli?

Naš tip: 0

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Prvoligaši aktivni med reprezentančnim premorom

Domžale so reprezentančni premor izkoristile za pot na Hrvaško, kjer so odigrale pripravlj…