Jernej Javornik, ki je danes z vodstvom Rudarja sklenil dvoletni dogovor, bo lahko v prihajajoči sezoni v trenutno močno podhranjenem napadu računal tudi na starega znanca. Med knape se po dobrem letu vrača Mate Eterović.


Izkušeni Dalmatinec se je med zimskim premorom minule sezone po vsega pol leta vrnil v Slovenijo, saj je po neposrečeni avanturi pri iranskem Paykanu okrepil Domžale in z tretjeuvrščenim klubom državnega prvenstva sklenil dveletno pogodbo. Nekdanji član Maribora, Nafte in Mure kljub visokim pričakovanjem v domžalskem dresu ni uspel ponoviti predstav iz sezone 2013/14, ko je prav pri Rudarju z devetnajstimi ligaškimi zadetki osvojil naziv najboljšega strelca lige. Eterović je v sedmih nastopih in 325 minutah ostal brez doseženega zadetka. Po naših informacijah, bo Eterović v velenjskem dresu kot posojeni nogometaš Domžal igral sezono in pol, vse do zaključka jesenskega dela sezone 2016/17, ko se mu izteče tudi pogodba z domžalskim prvoligašem.

Ob tem dodajmo, da so Velenjčani danes odigrali predzadnjo pripravljalno srečanje. V Mariboru so se s Slobodo iz Tuzle razšli z remijem, za Rudar je zadel Denis Grbić.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vrste Kopra zapušča motor sredine igrišča

Dresa Kopra v prihodnji sezoni ne bo več nosil Timotej Dodlek, ki je bil letos eden izmed …