Kot vemo, se bo nekdanji reprezentančni vezist Amir Dervišević to poletje poslovil od Maribora. Za najtrofejnejši slovenski klub je odigral 140 tekem, vmes je bil posojen v Veržej. Svojo člansko kariero je ta kar 195 cm visoki vezist iz Ljubljane pričel pri Interblocku, nato je šel v Novo mesto, in tam igral za Krko, nakar se je poleti leta 2013 preselil v Maribor. Doslej je zbral tudi šest nastopov za Slovenijo.


Kateri bo peti Derviševićev klub še ni povsem znano, a se šušlja, da naj bi imel ponudbe iz Danske, Turčije, Poljske, Francije, Ukrajine, Južne Koreje in ZDA.

Od omenjenih držav naj bi se trije klubi še posebej zanimali zanj. Turški prvoligaš Alanyaspor, ki ga vodi 41-letni Cagdas Atan je eden od teh treh klubov. Pred tem 73-letnim oranžno-zelenim klubov z jugozahoda Turčije je šesta prvoligaška sezona. Drugi resnejši klub naj bi bil ukrajinski prvoligaš Kolos Kovalivka. Devetletni klub s severa te dežele bo v naslednji sezoni igral svojo tretjo sezono med prvoligaši. Tam od letošnjega februarja igra tudi nekdanji slovenski reprezentant do 21 let Matija Rom. Tretji klub naj bi bil Pau FC, ki nastopa v drugi francoski ligi. Slednja šteje 20 klubov, in rumeno-modri iz jugozahoda Francije, nedaleč od meje s Španiji so minulo sezono končali na 14. mestu. Tam je v vlogi pomočnika tudi nekdanji hrvaški reprezentančni napadalec Dado Pršo. Kje bo končal Dervišević bomo videli, zagotovo pa ne bo igral na sončni strani Alp.

Naloži več sorodnih novic
  • Kdo je novi trener farmacevtov?

    Kot smo že pisali o novomeški Krki, ki se je skoraj uvrstila med elito, nato pa jo je pred…
  • Karanović iz Beltincev v Krško

    Potem, ko so pri drugoligašu iz Beltincev oznanili odhod stratega Karanovića, in ustoličil…
  • Kdo bo sedel na klop Krke ?

    Po tem, ko so se novomeški žogobrcarji merili v dodatnih kvalifikacijah za vstop med elito…
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani termini evropskih tekem

Znani so vsi datumi in ure začetka evropskih tekem za slovenske predstavnike v prvem kvali…