Mariborčani so uvodno polovico Prve lige Telekom Slovenije zaključili z visoko zmago nad Koprčani. Vijoličasti tako visoke zmage v letošnji sezoni še niso slavili, s 3:0 so v šestem krogu ugnali Zavrč, za nameček še všečna predstava pa je zelo dober obet pred torkovim gostovanjem pri lizbonskem Sportingu, s katerim se bodo državni prvaki merili v petem krogu Lige prvakov.


Veselje po zmagi pa je vseeno skalila vest o poškodbi Mitje Vilerja. Zgovorni Primorec, ki dres Maribora nosi že peto sezono, je že sredi polčasa nakazal, da morda ne bo zmogel nadaljevati srečanja, a nato vseeno stisnil zobe, potrpel in odigral do izteka prvega polčasa. V nadaljevanju tekme ga na zelenico ni več bilo, namesto njega je zaigral Aleš Mejač, domači strateg Ante Šimundža pa je po tekmi le še pritrdil vprašanje, če je bil vzrok za menjavo pred začetkom drugega polčasa poškodba. “Tako je,” je uvodoma dejal strateg vijolic in nadaljevanju pristavil, da zaenkrat še ni znano za kako resno poškodbo gre: “Bomo še videli, v tem trenutku še ne moremo povedati. Čutil je bolečine in z njimi odigral že do konca prvega polčasa. Ker pa so bile le-te premočne, smo pred začetkom drugega polčasa reagirali z Mejačem, ampak verjamem, da bo zdravniška služba opravila vse, da bo lahko kandidiral za nastop v torek.”

Izostanek Vilerja bi pred torkovim srečanjem, ki predstavlja eno od prelomnic v boju za evropsko pomlad, zagotovo predstavljal boleč udarec za mariborsko četo, saj bi ob Petru Stojanoviću in Alešu Mejaču ostali pri zgolj dveh bočnih branilcih. S poškodbo se je namreč v zadnjih dneh soočil tudi Dejan Trajkovski.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Koper s polnim izkupičkom iz Celja

V Celju je potekala tekma med Celjani in Koprčani, ki so jo dobili slednji in tako kronali…