Olimpija je včeraj odigrala še tretjo pripravljalno tekmo. Ljubljančani so gostovali v Stojncih in, podobno kot pred dnevi v Kranju, znova doživeli minimalen poraz. Z 2:1 je bila boljša Zorya, potem ko so Ukrajinci v drugem polčasu izkoristili in kaznovali napaki v ljubljanski obrambi.


Ljubljančani so dobili prvi polčas, v katerem so prevladovali in si priigrali nemalo priložnosti. Eno od teh je v 30. minuti v zadetek pretvoril Josip Golubar, ki je bil na bližnji vratnici najvišji po kotu Roka Kronavetra. “Mislim, da so bili Ukrajinci kar malce šokirani nad našim agresivnim začetkom. Jasno je bilo, da bomo v nadaljevanju stežka zadržali tako visoko raven agresivnosti, vendar smo lahko s prvim polčasom izjemno zadovoljni. Ta nam bo zagotovo smernica, na kakšen način naj bi Olimpija igrala v prihajajoči sezoni,” je za klubsko spletno stran dejal hrvaški zvezni nogometaš, ki je zaradi poškodbe izpustil večji del minule sezone, v novi pa bo očitno pomemben člen zasedbe trenerja Marijana Pušnika. Koroški strateg je bil kljub porazu z videnim zadovoljen. “S porazom 1:2 ne moremo biti zadovoljni. Sem pa izredno zadovoljen s prikazanim v prvem polčasu. Igra, pressing, veliko priložnost, morda smo bili nekoliko neprecizni pri zaključku napadov in strelih. Izredna dobra igra, fante moram pohvalit, tudi v drugem polčasu nismo igrali slabo, vendar smo si privoščili dve veliki napaki. Igra v obrambi je bila v teh primerih brez komunikacije, posledica sta bila na pionirski način prejeta zadetka. Vseeno pa so se fantje zelo trudili, moramo pa popraviti komunikacijo med igralci, na igrišču se premalo pogovarjamo, opozarjamo in svetujemo drug drugemu. Pri teku, volji in želju pa smo na pravi poti.”

“Najpomembneje je, da se z vsakim dnem dvigamo v formi. Veliko bo t.i. ‘pressinga’ v naši igri, visokega ritma, po drugi strani pa bomo še vedno sposobni odigrati lepo število domiselnih kombinacij, preko katerih bomo skušali priti do zadetkov. Zaenkrat vse poteka po načrtih,” pa je po tekmi še dodal strelec edinega ljubljanskega zadetka.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kapetan Sežane okrepil prvoligaša iz Severne Makedonije

Hrvaški branilec Antonio Azinović se znova poslavlja od Tabor Sežane, saj bo svojo nogomet…