Je eno od odkritij letošnje sezone in še zdaleč ne edino, ki ga je na plano spravil velenjski Rudar. John Mary je na kratek odmor odšel kot najboljši strelec prvenstva, še pred tem pa si je nekaj časa vzel tudi za SNPortal. Nigerijsko-kamerunski napadalec je o prihodnosti še skrivnosten, več pa je povedal o minulem tekmovalnem letu.


“Pred sezono sem imel visoka pričakovanja, želel sem biti najboljši strelec ter tudi pomagati ekipi in videti, če bi se lahko prebili med najboljše tri v Sloveniji,” se je na sezono, ki so jo Velenjčani sklenili na skromnem sedmem mestu, ozrl Mary. Knapi so še pozimi merili visoko in pogledovali tudi proti Evropi, zato so v moštvu zadržali vse nosilce igre. Pomladanska realnost je bila precej drugačna, saj so se Velenjčani vse do zadnjega kroga borili za prvoligaški obstanek, a tudi naš sogovornik priznava, da so bile želje pred sezono drugačne: “Igrali smo kot posamezniki in ne kot ekipa, zato smo na koncu tam, kjer smo.”

Skupno 17 zadetkov je bilo na koncu tudi dovolj za krono najboljšega strelca, a je 24 letnik vseeno malce presenetil z odgovorom. “Nisem posebej presrečen, kajti za vsakega napadalca je normalno, da zabija gole. Še vedno nisem prejel same nagrade za najboljšega strelca lige , morda bo to kaj bolj vplivalo na moje zadovoljstvo (smeh),” je z nasmehom na obrazu dejal Mary. Nogometaše, ki se je pred leti že potikal tudi po Aziji, se v sezoni in pol tudi zaradi poškodb ni uspel prebiti v ospredje Vojvodine, zato je bilo predvsem jeseni, po prvih zadetkih, pri njem zaznati precej veselja: “V tej sezoni v moji igri ni bilo nič posebnega, praktično leto in pol sem bil brez tekem v svojih nogah. Zelo sem vesel, da sem v zelo kratkem času uspel vrniti nazaj na vrh, kar mi je tudi povrnilo nasmeh na obraz.”

Foto: JurijKodrun.com

Na koncu se je Mary za strelsko krono boril s soigralcem Dominikom Glavino, je bilo zaradi tega med njima tudi kaj rivalstva? “Med nama ni bilo posebne kemije, oba pa sva zgolj napadalca, ki stremita k cilju biti najboljša. To kar se je videlo med nama, je zgolj iluzija nogometa ter tudi raven samega profesionalizma,” razkriva najboljši strelec prvenstva. Rudar je bil v ospredju tudi zaradi namigovanja nekaterih medijev o stavnih aferah in prirejanju izidov. Mary o tej temi pravi: “Nikoli nisem verjel, da v naši ekipi obstaja nameščenja tekem. Poraz je bil zgolj posledica tega, da nismo dali vse od sebe. Predvsem smo podcenjevali ekipi kot sta Aluminij in Koper ter na teh tekmah izgubili točke, ponavljam, zgolj zaradi naše slabe predstave.”

Jasno je, da bodo Velenjčani prvega napadalca težko zadržali v svojih vrstah, saj ima po besedah svojega zastopnika nemalo snubcev. A Mary o novi sredini in menjavi okolja v dneh pred dopustom še ni razmišljal. “Trenutno ne premišljujem o nogometu, imam zgolj deset dni premora z ljubeznijo mojega življenja. Šele po počitnicah se bom odločil, kakšen bo moj korak naprej,” odgovarja 24-letnik, ki smo ga povprašali, če bo pri izbiri nove sredine pomembno vlogo odigral tudi denar? “Sam se ne vpletam kaj veliko v proces prestopa. Če si klub zelo želi igralca, potem ga bo zagotovo kupil in investiral v njega. Dober izdelek si sam po sebi zasluži investicijo in plačo,” je jasno namignil Kamerunec.

Nekatere govorice napadalca Rudarja povezujejo tudi s selitvijo v Ljudski vrt, a so v Mariboru pred dnevi že nakazali, da za novincev v svojih vrstah ne bodo namenjali visokih vsot odškodnine.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Denis Vöröš
Naloži več novic iz Intervjuji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pungaršek: Držimo niz neporaženosti

Celjski nogometaši so se danes pomerili z drugoligašem iz Radomelj in po 120 minutah igre …