Celjski strateg Simon Rožman bo lahko spomladi računal tudi na Gregorja Bajdeta. Litijčan je dobro začel letošnjo sezono in v uvodnih petih krogih zabil dva zadetka in pristavil še asistenco, nato pa zaradi poškodbe počival vse do zadnjih dveh jesenskih krogov, ko je proti Zavrču in Domžalam zaigral v zaključku obeh tekem.


“V tem trenutku se počutim res dobro, minulo poškodbo pa jemljem kot nekaj pozitivnega, saj sem se iz nje marsikaj naučil. Zaradi tedanjih težav sem namreč v svoj vsakdan vnesel še več individualnega dela, tako da mislim, da mi bo v prihodnje vse to prineslo le pozitivne posledice. Lahko rečem, da me je poškodba okrepila,” je za spletno stran celjskega kluba dejal Bajde. Nekdanji član ljubljanskega Brava je v dveh sezonah in pol v dresu Celja odigral 62 prvoligaških tekem, spomladi, ko bi lahko v začetni enajsterici nadomestil Mislava Oršića, pa bo skušal svojo statistiko še izboljšati. V pripravljalnem obdobju je 20-letni nogometaš dosegel dva zadetka: “S pripravljalnim obdobjem smo lahko zadovoljni. Delali smo dobro, tudi formo pa smo vseskozi ustrezno stopnjevali, tako da bomo prvo tekmo pričakali v pravem tekmovalnem ritmu. V Kopru nas čaka kakovosten nasprotnik, proti kateremu bomo morali pokazati pravo mero borbenosti, vseskozi dobro upoštevati navodila našega trenerja in garati drug za drugega. Verjamemo, da lahko nadaljujemo s pozitivnim nizom, vseeno pa se vemo, da nam minula serija neporaženosti ničesar ne zagotavlja in da se v Kopru naša zgodba začenja znova.”

Pred dnevi je zaigral tudi za mlado reprezentanco in dosegel enega od dveh zadetkov za zmago nad Krko. Tudi igranje v dresu z državnim grbom bo spomladi dodatna spodbuda za dobre igre v državnem prvenstvu: “Konkurenca v reprezentanci je zelo močna, kljub temu pa sem prepričan, da se lahko uveljavim med ključnimi členi moštva. Zavedam se, da se vpoklici v izbrano vrsto delijo na klubskih tekmah, tako da imam v prihodnje še dodaten motiv za borbenost in dobre predstave.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znano je kdo bo sodil nedeljski večni derbi

V nedeljo nas že čaka prvi večni derbi letošnje sezone. V Stožicah se bosta udarila Olimpi…