Teden dni pred začetkom novega državnega prvenstva člansko ekipo počasi dograjujejo tudi pri velenjskem Rudarju. V Velenju je še pred tedni kazalo na pravi razpad sistema, a so se vztrajni knapi uspeli pobrati.


Novi športni direktor Spasoje Bulajić pa je kljub težavnemu položaju na čelu ekipe uspel zadržati trenerja Jerneja Javornika, že pred časom pa sta novi pogodbi sklenila Klemen Bolha in Leon Črnčič, v tem tednu pa se je med stare znance vrnil tudi Mate Eterović, ki so ga za obdobje leta in pol posodile Domžale. V moštvu ostajata tudi Senad Jahić in Nikola Tolimir, ki sta tako kot peterica novincev z vodstvom sklenila dveletni dogovor. Med peterico novincev so pravzaprav trije povratnike, saj so se v staro gnezdo vrnili Denis Grbić, Jaka Ihbeisheh in Luka Prašnikar.

Grbić se je v Velenje vrnil po štirih letih tujine, najprej je bil leto dni član puljske Istre, zadnje tri sezone pa je bil član madžarskega drugoligaša ZTE-ja, pred tem je v dresu Rudarja v štirih sezonah na 114 ligaških tekmah dosegel 11 zadetkov. Štiri tekme v dresu Rudarja je v prvi polovici sezone 2011/12 odigral tudi Jaka Ihbeisheh, ki se je kasneje dokazoval še pri Domžalah in zadnji dve sezoni še pri Krki, lani pa je debitiral tudi za reprezentanco Palestine. Tudi tretjega povratnika Prašnikarja ni potrebno posebej podrobno predstavljati, otrok Šmartnega je Rudar sicer zapustil že s koncem leta 2009, ko je prestopil v Olimpijo, po kratki epizodi pri Nafti pa je sledilo obdobje dokazovanja v 2. SNL, v Šmartnu, Dobu in po vmesnem postanku v Avstriji še pri Aluminiju.

Tako sta edina prava novinca zgolj dva. Oba, Amer Krcić in Matic Žitko, imata s prvoligaškim udejstvovanjem že precej izkušenj. Krcić, ki je spomladi eksplodiral v dresu Doba, je za Domžale in Krko zbral 67 prvoligaških nastopov, medtem ko je Žitko za Interblock in Celje odigral 91 tekem.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčane med vikendom čaka prva resnejša pripravljalna preizkušnja

Nogometaši Maribora v letošnjem poletnem pripravljalnem obdobju še ne poznajo poraza. Na p…