Goričani, ki trenutno zasedajo sedmo mesto na prvenstveni lestvici, bodo v nadaljevanju sezone računali na Krstijana Šipka, s katerim so podpisali dvoletno sodelovanje.

Na prvoligaški sceni je Šipek izkušnje nabiral pri Radomljah, v dresu rumenih je v 27-ih nastopih dosegel tri zadetke. Iz Radomelj je prestopil k sosednjim Domžalam, vendar ni dobil priložnosti v prvem moštvu.

Zadovoljen je s prestopom, dodatno ga je k prestopu spodbudil prihod novega trenerja na klop Goričanov: “Ob prihodu v Novo Gorico sem zelo vesel in ponosen. Zagotovo je veliko lažje, če si klub najdeš hitreje, saj se lažje pripraviš na nadaljevanje sezone, boljše spoznaš nove soigralce, način dela in se hitreje vklopiš v novo sredino. Gorica mi je bila kot klub zanimiva že prej. Z novim trenerjem pa se je to zanimanje samo še povečalo. Všeč mi je njegov način razmišljanja in stil igre. Všeč mi je tudi delo vodstva, ki ponuja priložnost mlajšim in obenem ni obremenjeno z milijonskimi prestopi, ampak so realno ocenili stanje in na tem vztrajajo.”

Kot sam pravi, ne bi smel imeti težav s spoznavanjem soigralcev: “Večino poznam vsaj na videz že od prej, saj sem v dresu Radomelj odigral nekaj tekem proti Gorici, tako da glede tega ni veliko novosti. Z nekaterimi se poznam tudi osebno, zato sem prepričan, da težav s privajanjem na novo delovno okolje ne bo. Najprej si želim izboriti mesto na igrišču, torej priboriti čim večjo minutažo. Rad bi pomagal moštvu z zadetki in asistencami, saj lahko tako največ dam ekipi,” je za konec dejal Šipek.

 • Delitev točk v Velenju

  Nogometaši velenjskega Rudarja in Gorice so se v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije raz…
 • Primorci za konec z zmago

  S pripravljalnimi srečanji je med zimskim premorom zaključila tudi Gorica, ki je v umagu m…
 • Goričani okrepljeni z mladim branilcem

  Vrste goriškega prvoligaša je okrepil 22-letni branilec Adel Halilović, ki se nazadanje mu…
Naloži več sorodnih novic
 • Boj za vrh v Kidričevem

  Zadnje srečanje šestega kroga Prve lige Telekom Slovenije bo v večernem terminu na sporedu…
 • Domžale zapušča dolgoletni član

  Domžalskega prvoligaša je zapustil branilec Gaber Dobrovoljc, ki se seli v Turčijo k drugo…
 • Prestop Nicholsona zaključen

  Dosedanji nogometaš Domžal Shamar Nicholson bo nogometno pot nadaljeval v Belgiji pri Char…
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mura do nove zmage

* Stadion v Fazaneriji, sodniki: Sagrković, Mikača in Perger. * Strelca: 1:0 Bobičanec (50…