Jutri bo v novogoriškem športnem parku na sporedu povratni obračun kvalifikacij za popolnitev Prve Lige Telekom Slovenije med Gorico in Tabor Sežano. Srečanje se bo pričelo ob 17.00 uri, pravico na srečanju pa bo delil Rade Obrenović.

Goričani so med tednom v Sežani doživeli hladen tuš in priznali premoč Kraševcem s porazom 2:1. Za varovance Saše Kolmana je zmaga, če želijo tudi v naslednji sezoni igrati med slovensko elito nujna. Tokrat več ni razno raznih kalkulacij, v poštev pride samo zmaga. Tako bodo Goričani zagotovo napadali že od samega začetka, da si zagotovijo napredovanje, kar pa bo gotovo voda na mlin Kraševcem, ki so med tednom dokazali, da gre za izjemno kvalitetno zasedbo. Nedvomno čaka Goričane proti trdi Kraševki obrambi zahtevna naloga, a v Novi Gorici ne verjamemo v drugo zgodbo, kot v zmago, ki jim bi zagotovila nadaljnje igranje v Prvi Ligi. Na to, da gre za Goričane za odločilno tekmo sezone so se odzvali tudi v vodstvu Gorice, saj bo vstop na stadion prost, tako v domačem taboru pričakujejo tudi številčno podporo iz tribun, ki bi lahko tehtnico prevesela na stran varovancev Saše Kolmana.

Na drugi strani se Sežančani v Novo Gorico odpravljajo s prednostjo enega zadetka, in z upanjem, da ostanejo v Novi Gorici neporaženi, kar bi jim zagotovilo napredovanje med slovensko elito. Trener Sežančanov Andrej Razdrh je že po zmagi opozoril, da jih čaka na povratni tekmi izjemno zahtevna naloga, peklenska tekma. Prednost Sežančanov je lahko varljiva, v kolikor nebi bil pristop pravi, se kaj hitro lahko zgodi, preobrat. Tudi tokrat bodo v taboru rdeče-črnih stavili na jekleno obrambo na čelu z vratarjem Arienom Renerjem, ki bo tudi tokrat eden izmed največjih adutov Sežančanov. Kraševci nedvomno ne bodo samo branili minimalne prednosti iz uvodne tekme, temveč bodo poskušali čim prej srečanje odločiti v svojo korist.

Kdo se bo po koncu srečanja veselil? Bodo Goričani uspeli nadoknaditi zaostanek, ter obstati in nadaljevali v Prvi Ligi? Ali bodo Kraševci zadržali prednost, ter se po sezono 2007/2008 ponovno uvrstili med slovensko elito?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Muri domača zmaga proti Tabor Sežani

Nogometaši Mure so v 9. krogu Prve lige Telekom Slovenije z 1:0 (0:0) premagali CherryBox2…