Krka ostaja zakleta za nogometaše Olimpije. Zmaji so od svojega povratka med prvoligaše od sedmih tekem, ki so jih odigrali s Krko, izgubili kar pet srečanj. Danes sta se moštvi srečali še tretjič in še drugič zapored so zmagali Dolenjci. Če bo Olimpija izgubila boj za naslov prvaka, bodo vsi pokazali ravno na ti dve srečanji s Krko, ki bi jih realno morali dobiti. Ampak kakovost ne zmaga vselej, sploh pa v nogometu ne.


V predzadnjem jesenskem krogu so Novomeščani premagali tokrat zelo blede Ljubljančane. Zeleno-beli so prikazali popolnoma drugačno predstavo, kot prejšnji teden proti Domžalam. Kot da bi četa domačega stratega Darka Karapetrovića, kljub napovedim pred tekmo, podcenjevala zasedbo iz dolenjske prestolnice. Začetek srečanja je bil za domače še dokaj spodbuden, saj je Burgič, ki je bil edini razpoloženi v domači vrsti, dvakrat ogrel dlani gostujočega vratarja Tomislava Pelina. Gostje so se po domačem naletu otresli pritiska in prek Fučka v 17. minuti prvič resneje zapretili. Kar ni uspelo Fučku, je dve minuti zatem uspelo igralcu s številko 27, Marinu Periću, ki je neubranljivo zadel ob desni vratnici Šelige. Prvi polčas se je tako, kar malce presenetljivo, končal v korist gostov, ki pa so si roko na srce vodstvo povsem zaslužili. Bili so bolj željni »krvi« ter predvsem bolj konkretni v napadalnih akcijah.

V drugem polčasu smo spremljali še slabšo predstavo kot pa v prvem delu. Namesto, da bi se Ljubljančani kot spuščeni besni psi z verig zapodili proti izenačenju, so čakali, da si bodo gostje sami zabili gol, kar pa seveda v nogometu ni možno kar tako. Domači nogometaši so bili tako slabi, da se je še v sivem povprečju izgubil še domači vratar. Šeliga je po vračani podaji Matića naredil kardinalno napako, ki je močno spominjala na Greenovo napako na zagrebškem stadionu Maksimir, v okviru kvalifikacijskega obračuna Hrvaške in Anglije. Po tej napaki je na semaforju svetil že izid 0:2 in tudi častni Šporarjev gol, ki je dobil skok v kazenskem prostoru, ni pomagal do preobrata. Škoda je bila že narejena in dobra igra ter zmaga proti Domžalam je bila zapravljena. Poraz je še toliko bolj boleč, ker so zmagali tudi Celjani in Mariborčani. Se bodo Ljubljančani od jesenskega dela poslovili z zmago na gostovanju na Bonifiki? Novomeščane  čaka obračun za osmo mesto, saj se bodo pomerili z Gorico.

Avtor: Gašper Krvina
Foto: Rok Zore

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Domžalčani v Trondheim po dober rezultat

Slovensko-skandinavske obračune bodo v letošnjem evropskem poletju nadaljevali nogometaši …