Ljubljančani so v ponedeljek predstavili še šestega novinca. Potem ko sta se po slovenski trojici, ki jo sestavljajo Aljaž Krefl, Denis Klinar in Rok Kronaveter, v zmajevo gnezdo preselila tujca, Portugalec Ricardo Alves in Francoz Martin Mimou, je vodstvo Olimpije poiskalo še domačo rešitev za obrambno vrsto.


Po sedmih letih in pol igranja v Belgiji, Poljskem, Izraelu, Turčiji, Azerbajdžanu, Srbiji in Angliji, se je v domovino vrnil Dejan Kelhar, ki je bil nazadnje član Sheffield Wednesdayja, pri katerem pa zaradi poškodbe križnih kolenskih vezi ni nikoli zaigral. Po koncu minule sezone je postal prost nogometaš, zdaj se bo znova predstavil v zeleno-belem dresu, v katerem je igral že v  drugi polovici sezone 2004/05, takrat še za pokojno Olimpijo. “Prvi stiki z vodstvom kluba so vzpostavljeni pred mesecem dni, ko se je razvedelo, da mi je pogodba z angleškim Sheffieldom potekla. V zadnjem tednu pa smo se le uspeli dogovoriti o sodelovanju za naslednje tri sezone. Verjamem, da se bom brez težav uspel prilagoditi na novo okolje in soigralce, saj nekatere od njih poznam že od prej,” je za klubsko spletno stran priznal branilec, ki je v začetku april dopolnil 31 let. Nekdanji reprezentant Slovenije je, kot smo že poročali, s klubom sklenil triletno pogodbo, z bogatimi izkušnjami pa bo pomembna pridobitev tudi za mlajše soigralce, o katerih Brežičan govori z lepimi besedami: “Pridobljene izkušnje bom v največji meri skušal prenesti na mlajše fante, ki obetajo. V tem trenutku ima Olimpija sedem do osem izjemno nadarjenih igralcev, ki bi se lahko ob pravilnem razvoju in kakovostnem, načrtnem delu razvili v vrhunske nogometaše. Za prihod v Ljubljano pa me je prepričala ambicioznost vodstva kluba, ki temelji na garaškem delu in jasni viziji, kako zgraditi močno Olimpijo. Del tega procesa bodo zagotovo tudi mladi nogometaši.”

“V tem trenutku je težko biti objektiven, čeprav sem opazil, da imamo lepo število obetavnih igralcev in nekaj izkušenejših posameznikov, ki bodo mladim v veliko pomoč. Fantje so zavzeti za delo, učljivi in dovzetni za novosti. Kot sem že dejal, s pametnim in načrtnim delom nas prej ali slej čaka uspešna zgodba,” je še zaključil nogometaš, ki je pred malce več kot letom s Crveno zvezdo v Srbiji prekinil dolgoletno vladavino Partizana. Mu bo podobno uspelo tudi z Olimpijo?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši strelec Olimpije odhaja v Belorusijo

Že nekaj časa je jasno, da v prihajajoči sezoni ne bo več nosil zeleno-belega dresa, danes…