Temperatura počasi, a vztrajno narašča tudi v Celju. Arena Petrol bo v četrtkovem večeru dobro zapolnjena, saj gredo vstopnice za obračun, ki se bo pričel ob 20. uri, dobro v prodajo. Ne le poljski Slask, bučno in glasno podporo bo imela tudi domača četa.


V začetni enajsterici domačega stratega Simona Rožmana bo obračun z nasprotnikom iz Vroclava pričel tudi Danijel Miškić, ki je bil v minuli sezoni najučinkovitejši vezist lige, saj je sedmim zadetkom dodal še pet asistenc. “Poljski nogometaši so nedvomno jasni favoriti, mi pa jih bomo skušali presenetiti. Pričakujemo, da bodo močno napadli v uvodnih minutah, zato moramo zdržati njihov začetni pritisk. Naše priložnosti bomo iskali predvsem v drugem delu igre, seveda pa si močno želimo, da bi nam pri tem s svojim navijanjem pomagali tudi naši navijači na Areni Petrol. S Hrvaške pride za nas navijat kar precej mojih svojcev in prijateljev, verjamem, da se bodo dobro odzvali tudi Celjani ter Celjanke. Skupaj nam lahko uspe doseči dober rezultat, ki bi bil odlična popotnica pred povratnim obračunom,” je za spletno stran celjskega kluba dejal nekdanji član zagrebškega Dinama. Poziv domačim navijačem je več kot upravičen, saj so Poljaki že razgrabili 1200 vstopnic, koliko jih je vodstvo celjskega prvoligaša gostom namenilo po prvem scenariju. Po zadnjih informacijah naj bi tekmo spremljalo kar 2000 poljskih navijačev!

V Novem mestu rojeni vezist je v minuli sezoni storil precejšen korak naprej, pred prvimi tekmovalnimi obveznostmi nove sezone pa si 21-letni vezist želi ponovitve uspehov: “V Celju se odlično počutim, tu sem igralsko precej napredoval. V minuli sezoni smo prikazali res odlične predstave, ki jih ne bo lahko ponoviti, a sem vseeno optimist. Priprave so potekale po načrtih strokovnega štaba, tako da sem prepričan, da smo dobro pripravljeni in da je pred nami lepa in uspešna sezona.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dvoboj Brava in novopečenega prvoligaša brez zmagovalca

Včeraj sta se na pripravljanem obračunu pomerila Bravo in Radomlje, tekma se je končala z …