Ligaške krize Celja ni prekinila niti zamenjava na trenerskem stolčku. Potem ko je Simona Rožmana zamenjal Iztok Kapušin, so Celjani dobili pokalni obračun z Muro, a v savinjsko-šaleškem derbiju dobili boleč udarec, saj so se Velenjčani veselili visoke zmage, prve domače v letošnji sezoni. Prvi polčas ni nakazoval na visok poraz gostov, a kaj ko so se grofje v zaostanku znašli tik pred odhodom na odmor, ko je knape v vodstvo popeljal Ivan Knezović. Pri Celju je poizkušal zgolj Ivan Firer, ki pa je bil premalo za preobrat, tako so domači prednost povišali po sporno dosojeni enajstmetrovki, ki jo je izkoristil Stjepan Babić, celjske rane pa sta še dodatno posolila Amer Krcić in Milan Kocić.


Velenjčani so precej bolje krenili v obračun, saj so vrata Hosmana ogrozili že kmalu po začetnem žvižgu sodnika Vinčića. Prvi je bil v sedmi minuti nevaren Trifković, vendar je, tako kot dve minuti zatem Krcić, meril mimo celjskega gola. V 14. in 16. minuti sta s streloma poizkusila še brata Babić, a Hosman ni imel težav pri krotenju žoge. Gostje so se prvič resneje v napad podali v 20. minuti, ko so tudi resno zapretili. Najprej je Firer po strelu iz obrata izsilil zgolj kot, iz katerega je Vrhovec podal na bližnjo vratnico, kjer je z glavo streljal Travner, a je strel na črti blokiral Trifković, kasneje pa je žoga končala v rokah vratarja Radana. Domači so odgovorili takoj v naslednji minuti, z desne strani igrišča je podal Ihbeisheh, pred golom pa je bil najvišji eden najnižjih mož na igrišču, Krcić, ki pa je po visokem skoku meril za las čez celjska vrata. Sledilo je nekaj slabših minut, ko je dvakrat sicer poizkusil Prašnikar, a bil v zaključku premalo zbran, bledo nogometno predstavo pa so v 40. minuti prekinili Celjani, ko je S. Babić slabo izbil visoko žogo v kazenski prostor, saj je le-ta končala pri Miškiću, ki je sprožil z dobrih 22 metrov, a je Radan žogo preusmeril mimo leve vratnice. Nato pa 44. minuta in vodstvo knapov. Soria je na sredini igrišča podrl Bolha, po prostem strelu S. Babića pa se je pred golom Celja odlično znašel Knezović, ki je izkoristil izlet Hosmana in z glavo zadel za domače vodstvo.

Celjani so v drugi polčas vstopili precej bolje, nekdanji knap Firer pa je imel že v četrti minuti nadaljevanja lepo priložnost, da predložek Kousa pretvori v izenačujoči zadetek, a kaj, ko je izkušeni Rogatčan slabo zadel žogo in priložnost je splava po vodi. Po nadaljevanju brez priložnosti je gledalce predramil dogodek v 67. minuti, ko sta se na robu kazenskega prostora borila Soria in Prašnikar, ki se je kar nekoliko hitro znašel na tleh, sodnik Vinčić pa je kar nekoliko presenetljivo pokazal na strel z bele točke. Žogo si je nastavil S. Babić in z rutiniranim strelom v spodnji desni kot poskrbel za povišanje velenjskega vodstva, Hosman je bil nemočen. Celjani so odgovorili v 71. minuti, ko je Osman Ali poslal uporabno žogo z desne strani igrišča, Firer pa je z glavo meril v naročje vratarja Radana. Podobno (ne)natančen je bil nekaj minut zatem tudi Valon Ahmedi, ki je sprožil z roba kazenskega prostora, a čuvaj domače mreže znova ni imel pretiranih težav. Zato pa so knapi v 76. minuti celjsko mrežo zatresli še tretjič, po prostem strelu Babića je osamljeni Krcić, ob drugi vratnici le za malce preusmeril pot žogi, ki je še enkrat več končala za hrbtom celjskega vratarja Hosmana. Kot da trije zadetki v mreži Celja ne bi bili dovolj, je v 89. minuti po lepi samostojni akcij zadel še Kocić, ki je lepo prodrl po levi strani kazenskega prostora in s strelom preko vratarja Hosmana postavil končni izid 4:0.

Foto: Ana Kos

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani termini evropskih tekem

Znani so vsi datumi in ure začetka evropskih tekem za slovenske predstavnike v prvem kvali…