Štirinajsti krog Prve lige bosta na ljubljanskem Žaku otvorila domači Bravo in gostje iz Celja. Avgustovska tekma v Celju se je končala brez zmagovalca z rezultatom 2:2. Takšen izid bi tokrat bolj odgovarjal Ljubljančanom, saj je v boju za obstanek pomembna vsaka točka, Celjani pa v boju za Evropo potrebujejo zmago.


Nogometaši Brava so v preteklem krogu gostovali na Krasu, kjer so se pomerili s sežanskim Taborom s katerim so se v lanski sezoni uvrstili med elito. Na dvoboju med kluboma, ki jima mnogi napovedujejo boj za obstanek ob koncu sezone, je krajši konec potegnil Bravo, ki je s šestega mesta padel na sedmo, svojo prejšnjo pozicijo pa je zasedel prav Tabor. Varovanci Dejana Grabića so tako na zadnjih treh tekmah zabeležili dva poraza in osvojili zgolj eno točko, ko so remizirali proti Muri. Na tekmi proti Sežančanom so Šiškarji znova veliko pričakovali od Aljoše Matka, za katerega se je zdelo, da je z golom proti Muri znova obudil svojo strelsko formo. Napadalec, ki je proti Sežančanom znova ostal brez zadetka, bo vseeno glavna nevarnost za vrata Celjanov. Poleg nekoliko slabše strelske forme pa glavna težava Ljubljančanov tiči v nestabilni obrambi, saj so Ljubljančani že tri tekme zapored v svojo mrežo prejeli kar tri zadetke. S predstavo proti Sežančanom ni bil zadovoljen niti glavni trener Dejan Grabić, ki je pred tekmo s Celjem povedal: Dejan Grabić, trener Brava: “Najprej moramo pogledati na svoje dvorišče in urediti nekaj stvari. Na zadnji tekmi v Sežani nismo pokazali nič od tega, kar nas je v preteklosti že krasilo. To so osnove, vrniti se moramo k borbenosti, biti moramo pripadni klubu in dresu. To je prva stvar, s katero se vse prične in konča. Če tega ne bo v soboto, se nimamo o ničemer pogovarjati.”

Na drugi strani bo ranjenemu Bravu stalo Celje, ki je v Kidričevem na tekmi brez golov remiziralo z Aluminijem. Grofje se za razliko od svojih tekmecev nahajajo v nekoliko boljši formi, saj so na zadnjih treh tekmah zabeležili zmago in remi, klonili pa so proti Muri. varovanci Dušana Kosiča so na tekmi v Kidričevem kljub malenkost boljši predstavi ostali brez doseženega gola. Domačini so uspešno zaustavili najboljšega strelca lige Daria Vizingerja, prav tako pa je bil neuspešen tudi kapetan Mitja Lotrič. Celjani so s točko ostali na petem mestu, proti Bravu pa bodo v vlogi favorita. Gostje nujno potrebujejo zmage, če se želijo vrniti na mesta, ki vodijo v evropska tekmovanja, Ljubljančani pa bodo ob slabši formi ravno pravšnji nasprotnik. Dušan Kosič je bil po tekmi z Aluminijem razočaran, a je pred obračunom v Ljubljani obljubil boljšo igro: V Kidričevem smo si želeli zmage, a nismo naredili vsega, da bi bili boljši. Na zadnjih dveh tekmah nismo prikazali tistega, kar lahko. Malo se bomo osvežili, v ekipo se bodo vrnili igralci, ki so poškodovani. Upam, da bomo lahko pokazali boljšo podobo.”

Tekma v spodnji Šiški bo odigrana ob 15:30, pričakujemo pa lahko napad Celjanov na vrata Brava, ki svoje mreže ni ohranil nedotaknjene že štiri zaporedne tekme. Če bodo gostitelji želeli osvojiti kakšno točko, bodo morali pošteno strniti svoje obrambne vrste, izboljšati pa bodo morali tudi igro v napadu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Vitan Hodnik
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vroči Koper s 5:1 razbil prvoligaša

Nogometaši Kopra še naprej kažejo, da bodo v naslednji sezoni resen tekmec prvoligašem. V …