Uvodni obračun desetega kroga Prve lige Telekom Slovenije ni ponudil zadetkov. Celjani in Krčani so se v dvoboju dna lestvice razšli z delitvijo točk, potem ko sta imeli obe ekipi po slabem prvem polčasu v nadaljevanju nekaj več priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene. Pri gostih sta dvakrat nevarno zapretila Volarič in Čeh, pri grofih je rezervist Sousa oplazil prečnik. Kot že zapisano, zadetkov ni bilo, Krčani so niz brez doseženega gola podaljšali na okroglih 300 minut, vendar prekinili vsaj serijo treh zaporednih porazov, kar velja tudi za Celjane, čigar strelski post pa traja še dlje in sicer že 365 minut.


Prvi polčas ni ponudil nogometnih presežkov, obe ekipi sta si priigrale po štiri strele, a nobeden ni bil kaj prida nevaren za gol Celja oziroma Krškega. Prvi so sicer zapretili Krčani, a je Urbanč iz prostega strela zadel zgolj živi zid in končala zgolj v kotu, po katerem je v četrti minuti z glavo streljal še Petranić, a se je z dobro obrambo izkazal Mujčinović, ki je tokrat dobil prednost pred Hosmanom. Celjani so bili prvič nevarni v 13. minuti, ko je z razdalje sprožil Miškić, vendar bil pri zaključnem strelu premalo natančen in ostalo je pri začetnem izidu. Gostje so si najlepšo priložnost pripravili v 24. minuti, ko se je med dvema domačima branilcema za žogo boril Poljanec, ki pa ni izkoristil slabega posredovanja Mujčinovića, saj je izkušeni vratar zgrešil žogo, Poljanec pa v nadaljevanju ni bil zmožen najbolje zaključiti. Po pol ure so se zadetka sicer veselili Celjani, a je sodnik Balažic po posvetu s pomočnikom Vojsko spremenil svojo odločitev in zadetek Đurkovića razveljavil. Do zaključka prvega polčasa velja omeniti le še strela Osmana in Ahmedija, ki pa sta merila mimo leve vratnice gostujočih vrat.

V nadaljevanju so prvi zapretili Celjani, v 47. minuti je z dobrih 20 metrov sprožil Đurković, a meril mimo desne vratnice krškega gola. Najlepšo priložnost do tedaj smo videli v 57. minuti, ko je Poljanec na desni strani domačega kazenskega prostora našel dokaj osamljenega Volariča, ki je sprožil v bližnji kot. Mujčinović je žogo odbil, a točno do gostujoče sedmice, ki je v drugo s predložkom pred vrata zaposlila Čeha, ki pa je z glavo meril mimo celjskih vrat. Lepa priložnost Krčanov je splavala po vodi. Sin Aleša Čeha, nekdaj kapetana reprezentanca, danes pa Katančevega pomočnika, se je v novi priložnosti znašel v 63. minuti, ko je jakolić žogo iz avta poslal pred gol Celja, kjer se je Čeh boril s kar dvema domačima branilcema, s požrtvovalno potezo vseeno prišel do strela, vendar je žoga zletela mimo desne vratnice. Celjani so prvo nevarnejšo situacijo v drugem polčasu izpeljali v 66. minuti, ko je po samostojni akciji zapretil rezervist Sousa, ki je na desni strani gostujočega kazenskega prostora preigral Urbanča, nato pa nevarno sprožil v daljši kot vrat Krškega, a je Zalokarja rešil prečnik. Zalokar je imel precej težav s krotenjem žoge v 75. minuti, ko je po levi strani nevarno prodrl Spremo, ki je podal na bližnjo vratnico, kjer Zalokar ni najbolje posredoval, na njegovo srečo pa nevarnosti za gol Krškega ni bilo. Po nekaj slabših domačih zaključkih je Spremo znova poizkusil v 88. minuti, ko je nevarno sprožil s 25 metrov, a je dobro postavljeni Zalokar žogo odbil. Kaj lahko pa bi po nekaj sekundah sodniškega dodatka povedli Krčani, a je domače moštvo z odličnim refleksom rešil Mujčinović, saj je žoga po strelu Jurečiča zadela enega domačih branilcev in nevarno spremenila smer. Ostalo je pri nespremenjenem izidu, moštvi sta se razšli z remijem in delitvijo točk.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šimundža pozitivno presenečen nad napadalcem na preizkušnji

Nogometaši Mure so v soboto na Fazaneriji proti zagrebškemu Dinamu visoko izgubili (0:4) i…