V 32. krogu Prve Lige Telekom Slovenije se bosta v torek ob 15. uri v Ljubljani, na tamkajšnjem ŽAK-u, pomerili ekipi Brava in Celja. Druga tekma bo ob 16.45 uri v Mariboru, kjer gostuje Tabor.


Domači nogometaši so v bolj ugodnem položaju od svojega nasprotnika, saj se nahajajo na 7. mestu prvenstvene tabele, kjer imajo 37 točk, kar je šest več od devetega Celja. V primeru zmage gostov bi se lahko položaj Šiškarjev, upoštevajoč solidno formo kidričevskega Aluminija (v četrtek igra na domačem igrišču z zadnjo Gorico), še nekoliko zapletel. Ob zmagi obeh štajerskih moštev bi se Bravo 9. mestu, ki vodi v kvalifikacije za obstanek, štiri tekme pred koncem prvenstva “približal” le na tri točke.

Pred obračunom in po nedavni zmagi nad Mariborom je spregovoril gostujoči nogometaš Dušan Stojinović in izdal visoke cilje grofov: “Zmaga v štajerskem derbiju je že pozabljena. Časa ni bilo veliko, a je v gostem ritmu tekem to v nogometu nekaj povsem normalnega. Vse svoje misli smo takoj usmerili na tekmo z Bravom, kjer si želimo odigrati še eno dobro tekmo. “

“Sezona nas je pripeljala v situacijo, da v zadnjih petih tekmah nismo bili rezultatsko nagrajeni, kljub odlični vsebinski podobi. Namesto morebitnih bitk za Evropo imamo zdaj jasen motiv za zaključek sezone. Do tekme s Celjem bomo popravljali odločitve v ključnih momentih in situacijah na tekmi. Poudarek bo na usmerjenosti in bolj “krvavem” iskanju gola ter stabilnosti v fazi branjenja, ” pa je težaven zaključek sezone pokomentiral trener Brava Dejan Grabić.

Mariborčani gostijo Sežano po nepričakovanem porazu na 103. štajerskem derbiju, kjer so bili Celjani boljši z 2:1. V boju za naslov morajo vijoličasti nujno začeti nabirati točke, še bolje zmage. Po remiju Olimpije z Aluminijem so vijoličasti nekako še dobili upanje za priključek, za nameček pa za vikend sledi še večni derbi. Sežana je na zadnjih tekmah ponovno ujela dobro formo in bodo zagotovo neugoden tekmec.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Rok R.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pogba brez nastopa zapušča Sežance

Tabor Sežana je v zimskih mesecih na Kras pripeljala nogometaša s slavnim nogometnim priim…