Potem ko se je brez zadetkov razpletel že včerajšnji obračun v Celju, zadetkov ni ponudila tudi druga tekma desetega kroga državnega prvenstva ni ponudila zadetkov. Novomeščani in Velenjčani, ki so se med tednom pomerili že v pokalnem tekmovanju, v katerem so krajšo po hitrem vodstvo potegnili Dolenjci, so se razšli z delitvijo točk. Krka tako tudi v peti domači tekmi ostaja brez zmage, so pa prvič v letošnji sezoni osvojili vsaj točko.


Zadnji dvoboj med Krko in Rudarjem se je v sredo zaključil z izidom 3:2, zlati gol pa je dosegel Ihbeisheh, ki je bil kreator prve velenjske akcije na tem srečanju, vendar do njegove podaje ni prišel Bolha. Tudi Krkaši, odločeni, da osvojijo prvi komplet točk na Portovalu, se niso zaprli, največ težav pa je četi Jerneja Javornika povzročal Josip Fuček. Eden najboljših vezistov v Prvi slovenski ligi je v deseti minuti podal pred vrata Radana, kjer je do žoge prišel Leo Ejup, a na žalost Dolenjcev zgrešil. Mladi slovenski reprezentant, znan predvsem po svojem topovskem strelu, je sloves enega najboljših izvajalcev prostih strelov v ligi skorajda upravičil štiri minute kasneje, vendar je njegov strel pod zidom zaustavila vratnica. V Novem mestu smo tako spremljali zelo živahno tekmo, naslednjo priložnost pa je imel bivši Farmacevt, Amer Krcić. Slednjemu je žogo na petindvajset metrov s prsmi nastavil Prašnikar, Krcić pa je iz voleja dobro ogrozil Miodraga Mitrovića, ki se je moral izkazati ob tem strelu 26-letnega Kranjčana. Novomeška publika je v tistem trenutku popolnoma utihnila, drugače pa je bilo v predzadnji minuti prvega polčasa, ko je po dvojni podaji z Dangubićem v kazenskem prostoru padel Nana Welbeck Maseko, a je piščalka Mateja Juga ostala nema. Z ogorčenjem se je tako zaključil zelo zanimiv prvi polčas, kjer sta si obe strani pripravili nekaj resnih priložnosti, vendar sta mreži ostali nedotaknjeni.

 Medtem ko smo v prvem polčasu gledali odlično nogometno predstavo, drugi polčas tega ni prinesel, vendar se je vseeno marsikaj dogajalo na igrišču in tribunah novomeškega Portovala. Razlog za to je predvsem Matej Jug, ki je z nekaj svojimi odločitvami razjaril novomeške igralce in publiko, zato smo v prvih dvajsetih minutah nadaljevanja spremljali igro polno prekrškov, kjer ni veliko manjkalo, da bi Žiga Kastrevec zaradi udarca s komolcem moral predčasno pod prho. Zaradi teh razlogov smo do prve prave priložnosti morali počakati vse do 72. minute, ko so do priložnosti prišli domačini. Najprej je do žoge srečno prišel borbeni Kastrevec, ki je iz igre vrgel dva velenjska branilca, tako da sta nato Kastrevec in Fuček odšla sama proti enemu branilcu Knapov. Sin stratega domačinov je v nadaljevanju akcije žogo podal do osamljenega Fučka, ki pa je preveč okleval, tako da do zadetka ni prišlo. Priložnost Krkašev je prebudila tudi Velenjčane, ki so preko Bolhe prišli do velike priložnosti v 77. minuti, a je močan strel vezista Knapov zletel nekaj centimetrov mimo Mitrovićevih vrat. Tudi zadnjo priložnost na tekmi so si priigrali varovanci Jerneja Javornika, ki so imeli ob koncu tekme terensko premoč, vse poizkuse Krke pa so zatrli s prekrški. V 83. minuti je tako Milan Kocič odlično izvedel prosti strel na robu 16-metrskega prostora, a je Miodrag Mitrović rešil novomeško Krko, ki se je tako veselila prve točke na domačem terenu.

Na Portovalu smo spremljali odlično, s čustvi nabito predstavo, kjer sta se obe ekipi predstavili v pozitivni luči, Krki pa tako ni uspelo maščevati poraza v pokalnem tekmovanju v sredo, ko so s 3:2 slavili Knapi. Novomeščani so tako osvojili svojo prvo točko na domačem igrišču, novo priložnost za prvo zmago pa bodo imeli že naslednji teden, ko v goste prihaja Celje, Velenjčani pa bodo doma pričakali Gorico.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jaka Purg
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčane med vikendom čaka prva resnejša pripravljalna preizkušnja

Nogometaši Maribora v letošnjem poletnem pripravljalnem obdobju še ne poznajo poraza. Na p…