Mariborčani se po 25 dneh vračajo v domače svetišče. Vijoličasti se bodo po treh gostovanjih v Ljudskem vrtu pomerili z Domžalčani, ki na petih gostovanjih še ne poznajo poznajo poraza, od petnajstih možnih točk so osvojili kar trinajst. Na nasprotni strani državni prvaki na domačem dvorišču točk ne zbirajo najbolj pridno, saj so jih v petih tekmah zbrali zgolj osem, s čimer so sicer tretje najboljše domače moštvo, a je točkovni izkupiček verjetno vseeno manjši od pričakovanj.


“V sredo nas zanima le zmaga. Domžale spoštujemo, število osvojenih točk potrjuje zmožnosti naših tekmecev. Ogledal sem si njihovo zadnjo tekmo proti Kopru, razčlenili smo dobre in slabe značilnosti ekipe. Po prestani kazni se vrača v moštvo Filipović, povrnilo pa se je tudi primerno razpoloženje ne glede na razplet tekme v Zavrču. Po porazih nikdar ni prijetno. Še posebej, ko izgubiš na takšen način, kot se je to zgodilo nam. Drugače je, če ti nasprotnik napolni mrežo in se zavedaš, da si slabši. Po nenavadnih porazih, ki se redko dogajajo, je težje povrniti ekipo v želeno stanje, a so fantje preboleli sobotno izkušnjo,” pred novim zahtevnim obračunom pravi mariborski strateg Kruno Jurčić, ki se bo danes predstavil domači publiki.

Tri točke proti Domžalam bi vsaj deloma zacelile rane po nenavadnem porazu v Zavrču, kjer so si vijolice zabile kar dva avtogola. Tako za točke ni bil dovolj niti zadetek Damjana Boharja, ki se je kot rezervist med strelce vpisal še na drugi tekmi zapored. Borbeni Prekmurec danes pričakuje tudi bučno podporo navijačev: “Navijači so tisti, zaradi katerih se igra nogomet. Vedno so nam bili v podporo in takšna druženja le še potrjujejo, da se ceni naše delo. Priznam, da že komaj čakamo tekmo. Dolgo nismo igrali doma, pogrešali smo že tekme v Ljudskem vrtu. Naše igrišče je le naše igrišče, tu smo najmočnejši. Vedno smo bili in vedno bomo.”

A naloga ne bo nič kaj lahka, saj v goste prihaja nasprotnik, ki se lahko na zadnjih tekmah pohvali z granitno trdo obrambo, s to pa so imeli Mariborčani težave že na sobotnem gostovanju v Halozah, po katerem je še bolj kot poraz odmevalo medsebojno obkladanje z žaljivkami. Nogometaši se na sporočila za javnosti verjetno niso preveč ozirali, več pozornosti so verjetno namenili temu, kako prekiniti nepremaganost Nejca Vidmarja. “Zavedamo se, kaj nas čaka v Ljudskem vrtu. To bo debi novega trenerja pred domačo publiko, zato pričakujem glasno podporo s tribun, saj gre za nogometno mesto. V takšnem vzdušju je vedno lepo igrati. Morda bi bilo celo bolje, da bi Mariborčani zmagali v Zavrču, saj bodo sedaj želeli doma na vsak način popraviti ta spodrsljaj. V naši ligi ni lahkih tekem, o čemer smo se prepričali proti Krškemu in Kopru. V Mariboru pa bo verjetno še nekoliko težje,” pravi čuvaj domžalske mreže, ki je nepremagan že dolgih 364 minut, ob tem pa je v letošnji sezoni že šestkrat zaklenil svoja vrata.

Gledalci bodo verjetno z zanimanjem spremljali tudi vrnitev izgubljenih sinov, Matica Črnica in Dejana Trajkovskega, ki sta se pozimi v zameno za Erika Janžo preselila v Domžale, v dresu katerih v zadnjih tednih kažeta odlične predstave. “Povsem naravno je, da je tekma proti bivšemu klubu za vsakega igralca nekaj posebnega. Upam, da bodo tribune v Mariboru čim bolj polne, saj je v takšnem vzdušju najlepše igrati. Ogledal sem si tekmo v Zavrču in Maribor je nesrečno izgubil. Dosegli so vse tri gole, a izgubili. Ta rezultat ne bo vplival na našo tekmo. To bo povsem nova zgodba in dati moramo vse od sebe, se pokazati v najboljši možni luči in zmagati,” pravi Matic Črnic.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši strelec Olimpije odhaja v Belorusijo

Že nekaj časa je jasno, da v prihajajoči sezoni ne bo več nosil zeleno-belega dresa, danes…