Čeprav v Sloveniji v teh dneh vladajo vroče poletne temperature, pa se v knežjem mestu nekaj ur pred večernim spopadom Celja in Slaska že približuje vrelišču. Celjani se nadejajo rekordnega obiska, tudi z izdatno pomočjo gostujočih navijačev naj bi si obračun ogledalo vsaj šest tisoč gledalcev.


Množičnega obiska se veseli tudi celjski strateg Simon Rožman, ki je na včerajšnji novinarski konferenci poudaril, da so se grofje na zahtevnega in kakovostnega nasprotnika dobro pripravili. “Čaka nas izjemno kakovosten nasprotnik in prava navijaška kulisa, ki jo bodo pripravili naši in poljski navijači, tako da se lahko jutrišnjega dvoboja močno veselimo. Na Slask smo dobro pripravljeni, pogledali smo si precej njihovih obračunov, ob tem pa pridobili dovolj informacij, da vemo, od kod preži njihova največja nevarnost. Tudi oni igrajo agresiven in hiter nogomet, tako da mislim, da se obeta dobra tekma, ki bo postregla s precej priložnostmi,” je dejal najmlajši prvoligaški trener, ki ga nocoj čaka evropski debi. A tako Rožmanu kot tudi njegovim varovancem motivacije ne bi smelo manjkati: “Fantje so motivirani, saj jih bo sodeč po zadnjih informacijah o prodaji vstopnic spremljalo rekordno število gledalcev. Zanje je to nedvomno prava nagrada in izjemna vzpodbuda, saj bodo med to množico tudi številni ogledniki večjih evropskih klubov. V teh dneh smo dobro trenirali, smo tudi optimalno pripravljeni za to tekmovalno obdobje, tako da sem prepričan, da se bomo dobro zoperstavili izredno kakovostnemu nasprotniku, ki je sicer po proračunu več kot desetkratnik našega kluba. A kljub temu sem prepričan, da takšno razmerje nikakor ne velja na igrišču in da bodo moji igralci pokazali, da se lahko kosajo tudi s tako močnimi evropskimi klubi.”

Obračuna z dvakratnimi državnimi prvaki Poljske se veseli tudi kapetan Blaž Vrhovec, ki je napovedal, da se bodo grofje borili do zadnjega atoma moči: “Želja in motivacija sta na najvišji ravni, saj gre za obračun, ki si ga vsi nogometaši čim večkrat želimo v svojih karierah. V imenu celotnega moštva lahko zatrdim, da se bomo borili vseh devetdeset minut, ob tem pa navijače iskreno pozivam, da nam čim glasneje pomagajo s svojim navijanjem. Ker v goste prihaja izredno kakovosten nasprotnik, sicer eden največjih poljskih klubov vseh časov, nas čaka težka naloga, tako da bomo potrebovali dvanajstega igralca. Prepričan sem, da imamo svoje možnosti, seveda pa je vse odvisno od nas samih.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Omladič namignil na vrnitev?

Nik Omladič je na svojem Instagram profilu, z zanimivo objavo na svojem story-u morda že n…