Tudi nogometaši Aluminija so danes dopoldne opravili uvodni trening priprav na novo sezono. Slobodan Grubor bo po uspešni pomladi nadaljeval z delom na kidričevski klopi, vadbi s člansko ekipo pa je priključil mladinca, vratarja Tilna Ploja in vezista Matica Bračka, nogometaš članskega moštva pa je postal Aljaž Ploj, ki se je treningov prve ekipe v pretekli sezoni udeleževal kot mladinec.


Ob Lovru Bizjaku, novopečenem članu Domžal, so, kot so Kidričani sporočili preko klubskih kanalov, manjkali še trije člani mlade izbrane vrste. Luka Janžekovič, kapetan Matic Vrbanec in Blaž Kramer so po akciji mlade izbrane vrste dobili še nekaj prostih dni, zadnji med njimi pa nam je namenil nekaj svojega časa. Visokorasli Celjan je bil zadovoljen s svojim izkupičkom v krstni prvoligaški sezoni, tudi zaradi jesenskih težav s poškodbami: “S svojim izkupičkom sem zelo zadovoljen, saj sem v jesenskem delu sezone igral bolj poškodovan kot pa zdrav. V nadaljevanju se mi je odprlo. Pred začetkom sem si dejal, da bom dal osem golov, vendar sem vseeno zelo zadovoljen, ker je bilo veliko golov pomembnih za zmage ter nabiranje točk.”

Nekdanji up Šampiona se je ob tem spomnil tudi klubskih dosežkov. “Uvodoma je bil cilj obstanek v prvi ligi, ko pa smo videli, da lahko dosežemo veliko več kot zgolj deveto mesto, pa smo se borili za osmo mesto, ki je prinašalo neposredni obstanek, in izognitvi dodatnim kvalifikacijam, toda na koncu se nam ni izšlo. Imeli smo dobro ekipo, posegli bi lahko tudi po višjem poziciji,” neuresničene cilja obžaluje mladi reprezentant Slovenije, ki je še posebej ponosen na izkupiček v Kidričevem. Aluminij je na domačem igrišču vknjižil sedem zmag, pred svojimi gledalci pa premagal tudi Maribor in Olimpijo: “Doma smo pokazali, da smo trd nasprotnik, tudi vzdušje je bilo precej boljše kot v gosteh.”

Foto: Jure Banfi

Maribor je pred Kidričani pokleknil tako v Ljudskem vrtu kot tudi v kidričevskem Športnem parku, med deveterico prvoligašev pa je bil prav Aluminij klub, ki se je lahko pohvalil z najboljšim izkupičkom v tekmah z državnim prvakom. “Vsaka velika zmaga je dokaz, da lahko kot majhen klub konkuriramo tudi velikim klubom. Lažje smo igrali proti na papirju boljšim ekipam, ko nismo imeli kaj izgubiti. V bistvu na nobeni tekmi nismo imeli ničesar izgubiti. Vsakič smo šli na zmago, odvijalo pa se je pač tako, kot se je,” poudarja napadalec rdečih, ki pa se kljub nekaj odmevnim zmagam ni uspel izogniti devetemu mestu: “Vedeli smo, da bo boj proti Krškemu za osmo mesto izjemno težak. Na koncu smo se morali sprijazniti ter se morali v miru pripraviti na kvalifikacije.”

Če bo Kramer tudi v prihodnje nosil dres Aluminija, še ni znano, po naših informacijah mu namreč snubcev ne manjka. Sam je o svoji prihodnosti skrivnosten. “Nekaj odhodov se bo zagotovo zgodilo, prav tako tudi prihodov. Sam sem na dopustu še do 19. junija, saj sem imel tudi reprezentančne obveznosti, ekipa pa je danes že pričela priprave. Nekaj fantov je že novih in še nekaj jih je na preizkušnji,” prav strelec šestih prvoligaških zadetkov, ki pa verjame, da bo ekipa ne glede na kadrovske spremembe v sezono krenila močnejša za dobrodošle izkušnje: “Bili smo zelo mlada generacija in za vsakega so bile to nove izkušnje. Zdaj vemo, kako vse to poteka, poznamo tekmovalni ritem. V novi sezoni se bomo zagotovo lažje privadili na vse zahteve.”

Za zaključek pa se je Kramer dotaknil še ene pomembne pridobitve Kidričanov. Na novozgrajeni tribuni se je že spomladi zbiralo lepo število gledalcev: “To je zagotovo velika motivacija, vedno več gledalcev prihaja na tekme, v naslednji sezoni pa jih bo zagotovo še več.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Denis Vöröš
Naloži več novic iz Intervjuji

Dodaj odgovor

Poglejte še

VIDEO: Kouterjev evrogol s sredine igrišča!

Mura se je včeraj v Fazaneriji merila z Dobom, izjemen zadetek pa je dosegel vezist N…