Po tem, ko sta dobila priložnost na pripravljalni tekmi proti Rusiji, sta oba člana reprezentance do 21 let spet v klubskih vrstah. 


Aljoša Matko in Žan Kolmanič sta oba dobila priložnost na pripravljalni tekmi proti Rusiji. Slovenska reprezentanca do 21 let se je z ruskimi vrstniki razšla z neodločenim izidom (2:2). Matko je med dvobojem na Ljudskem vrtu igral do 78. minute, Kolmanič pa od iste minute naprej.

“Lepo je bilo igrati v Ljudskem vrtu tudi v reprezentančnem dresu, res prijetna izkušnja, ki upam, da bo še lepša na evropskem prvenstvu. Če bo mogoče takrat imeti še podporo navijačev s tribun, bi bilo doživetje res vrhunsko. Zahtevni preizkušnji proti Nemčiji in Rusiji smo dobro opravili, se seznanili z zahtevami novega selektorja. Igralci se dobro poznamo med seboj in verjamemo, da smo lahko uspešni tudi na velikem tekmovanju,” pravi Aljoša Matko, ki je od sredinega dopoldanskega treninga spet v klubskem dresu. 

Dodaja še: “Pomembno je, da smo se vrnili zdravi in brez zapletov k novim klubskim obveznostim. Misli so zdaj že popolnoma usmerjene na sobotno gostovanje pri Bravu in na ritem tekem, ki sledi. Bo kar naporno, s tekmami vsake 3, 4 dni. Upam, da ostanemo zdravi in na vrhu tudi po tej zahtevni seriji, ki je pred nami.”

Mariborčani za popoln zbor kandidatov za sobotno tekmo čakajo še na vrnitev Kenana Pirića, ki je imel z reprezentanco Bosne in Hercegovine včeraj zvečer zadnjo preizkušnjo Lige narodov proti Italiji.

 

 

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od BM
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kosić po novi zmagi: Veseli smo nagrajenega truda

Aktualni državni prvaki iz Celja, so se iz težkega gostovanja v Domžalah domov vrnili z dr…