Ljubljanska Olimpija znova doživlja korenite spremembe. Vsaj za zdaj zgolj v pisarnah, kamor se je v začetku tedna že vselil novi generalni direktor Ranko Stojić, ki je v klub vstopil po odhodu Izeta Rastoderja. Slednji je v začetku tedna po pričakovanjih odstopil z mesta predsednika kluba, njegovo mesto pa bo po skupščini, ki bo sredi junija, prevzel Milan Mandarić.


Ameriški poslovnež srbskega porekla naj bi Rastoderju za prevzem kluba plačal štiri milijone evrov, a bo moral nekdanji financer koprskega prvoligaša najmanj eno leto čakati na igranje v evropskih tekmovanjih. Ljubljančani so po novi sezoni zgrešenih potez in odločitev tekmovanje sklenili na četrtem mestu in se morali glede igranja v Evropi obrisati pod nosom. Sezona je bila neuspešna, kar je v pogovoru za klubsko spletno stran priznal tudi Aleksander Šeliga, ki se je po poškodbi Darka Brljaka znova vrnil v gol ljubljanskega prvoligaša. “Dejstvo je, da je za nami rezultatsko neuspešna sezona. Glavni cilj s prebojem v evropske kvalifikacije ni bil dosežen, zato bo potrebno opraviti podrobnejše analize, ki bodo pokazale prave vzroke oziroma razloge za omenjeni neuspeh,” je dejal izkušeni Štorjan, ki je februarja dopolnil 35 let.

Čeprav so zmaji v primerjavi z lansko sezono vsaj glede uvrstitve na lestvici storili korak naprej, pa nekdanji reprezentant priznava, da je četrto mesto veliko razočaranje: “Če govoriva o končnih uvrstitvah v lanskem oziroma letošnjem letu, je prisoten določen napredek. Namreč, lani smo bili ob tem času na sedmem, letos smo na četrtem mestu. Vendar pa boleča posledica ostaja enaka, saj smo ostali brez Evrope. Glede na kakovost igralskega kadra moramo biti pošteni in priznati, da je letošnja končna uvrstitev veliko razočaranje in neuspeh.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pred vrati ljubljanske Olimpije dve novi okrepitvi?

Olimpija že uspešno trenira pod vodstvom novega trenerja Sava Miloševića, za katerim je tu…