Pravi praznik nogometa v Fazaneriji, kjer je Zoran Barišić z Olimpijo ugnal Muro z 2:0. Pred nabito polnimi tribunami, kjer se je nagnetlo slabih 5000 gledalcev, sicer nismo videli presežka na igrišču, za kuliso, ki smo jo videli na Fazaneriji pa lahko večina prvoligašev le sanja, derbi v pravem pomenu besede. Za zmago gostov sta zadela Kronaveter in Putinčanin, a tekma bi lahko šla tudi v drugo smer.
 
Stadion v Murski Soboti je pikal po šivih, trkmo sta si med drugim ogledala tudi oba župana, Aleksander Jevšek in Zoran Janković. Prvo priloznost na srečanju je imel Vombergar v 5. minuti z glavo, tri minute kasneje je meril Bobičanec na drugi strani, a brez prave nevarnosti za gol Olimpije. Ljubljančani so narekovali ritem srečanja. Med aktivnejšimi na igrišču je  bil Kronaveter, ki je najprej v 26.minuti nevarno meril z razdalje, njegov strel pa ke štiri minute kasneje le zadel tarčo. Ptujčan je iz sedemnajstih metrov filigransko natančno meril proti vratom Obradovića in od vratnice zatresel mrežo Mure in utišal Fazanerijo. Zadnji del polčasa je pripadel Muri, ki je začela vršiti pritisk na vrata Ivačiča. Med gledalci je završalo v 41. minuti, ko je branilec Olimpije evidentno igral z roko, a je na presenečenje vseh piščalka sodnika Skomine ostala nema. Evidentna napaka našega najuglednejšega sodnika. 
V nadaljevanju je naprej Kous preigral obrambo Olimpije a nato Sirk ni mogel žoge spraviti v mrežo, na drugi strani pa vrata za las zgrešil Črnic. Mura je stopnjevala pritisk in v 62. minuti preko Šušnjare stresla tudi vratnico, ki je imel še eno imenitno priložnost pet minut kasneje. Nato je zavrelo na igrišču. v 68.minuti je prišlo do vsesplošnega prerivanja po prekršku Šušnjare. Najbolj vročekrvna sta bila slednji in Dino Štiglec, ki jima je Skomina pokazal pot v slačilnico. Po nekajminutni prekinitvi je nato Bagnack po predložku meril preko vrat. Prekmurci so stiskali obroč okoli gola Ljubljančanov, a jim do konca srečanja zadetka ni uspelo doseči. Zadnjo priloznost je imel Kous, ki je iz 25 metrov za las meril mimo vrat, z zadnjimi močmi je strel ubranil Ivačič, v nasprotnem napadu pa je Putinčanin potrdil zmago Ljubljančanov.


 
Za aktualne prvake je to četrta zmaga v sezoni s katero zaostanek za Mariborom ostaja šest točk. Mura s tretjim porazom ostaja pri devetih točkah.
Muraši v naslednjem krogu gostujejo pri Celju, Olimpijo pa čaka serija treh zaporednih domačih obračunov, začenši z nedeljskim proti Aluminiju.

Mura : Olimpija (0:1)

Kronaveter 30′, Putinčanin 90 ‘

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

VIDEO: Udarno sporočilo Mariborčanov pred petkovim obračunom z mlinarji

V petek ob 17.30 bodo nogometaši Maribora pred praznimi tribunami Ljudskega vrta gostili R…