V zadnjem nedeljskem dvoboju 33. kroga Prve Lige Telekom Slovenije nas čaka savinjsko-šaleški derbi. Ta bo tokrat imel še dodatni naboj, saj imata Celje in Velenje po dvaintridesetih odigranih krogih enako število osvojenih točk in sta ob Gorici, ki ima tri točke manj, v neposrednem boju za končno četrto mesto.

Po uspešnem vstopu v spomladanski del prvenstva, Celjani v zadnjem času ne blestijo. Zadnjo zmago so namreč dosegli štiri kroge nazaj, ko so na domači zelenici premagali nogometaše Domžal. Od takrat so enkrat remizirali in kar dvakrat izgubili, nazadnje sredi tedna, ko jih je v Kranju premagal Triglav. Tokrat bodo igrali doma, kjer letos sploh blestijo, saj so v šestnajstih tekmah na domačem igrišču izgubili le enkrat, zmagali pa kar devetkrat. Dušan Kosič, kot že na prejšnjih, tudi na tej tekmi ne bo mogel računati na kompletno zasedbo. Zaradi kaznovanosti bosta manjkala kapetan Jure Travner in Janez Pišek, pod vprašajem je še vedno tudi nastop Portugalca Lupete, ki je manjkal že na zadnjih dveh tekmah. Se pa po prestani kazni znova v ekipo vrača Nino Pungaršek.

Podobno kot Celjani tudi knapi v zadnjem času ne blestijo. Pred zadnjim srečanjem, ko so doma remizirali proti Olimpiji, so namreč nanizali kar štiri zaporedne poraze. Tudi v sredo je dolgo časa kazalo na poraz, a je nato ob koncu srečanja na sceno stopil Ivan Vasiljević, in po kotu z glavo mojstrsko izenačil na 1:1, kar je tudi bil končen rezultat. Marijan Pušnik bo tokrat imel polnejšo zasedbo kot na zadnji tekmi. Kazen rumenih kartonov sta namreč odslužila Jaka Bijol in Edin Šehić, dva pomembna aduta zeleno-črnega moštva.

Vsi letošnji medsebojni dvoboji so postregli z istim rezultatom, vselej so tekmo dobili gostitelji z 2:1. Bomo še v četrto deležni istega rezultat?  

Naš tip: 1

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mura do remija v Zagrebu, Kranjčani priznali premoč Zemunu

Tudi danes sta dva slovenska prvoligaša izkoristila reprezentančni premor, Kranjčani so go…