Categories: Legionarji

V dodatnih kvalifikacijah za uvrstitev v Serie A številni Slovenci

V letošnji sezoni Serie B sta se najbolj razveselili ekipi Empolija in Salernitane, ki sta z osvojitvijo prvih dveh mest bili nagrajeni z uvrstitvijo med italijanske prvoligaše. Leo Štulac in Vid Belec bosta v prihodnji sezoni nastopala v Serie A, morda pa se jima tam pridruži še kakšen nogometaš iz Slovenije.

Šest italijanskih drugoligašev, ki so na lestvici končali med 3. in 8. mestom, namreč v prihodnjih tednih čakajo dodatne kvalifikacije, na katerih se bodo klubi udarili za preostalo vstopnico za napredovanje med elito. Že 13. maja bo na sporedu predkrog za uvrstitev v polfinale, v katerem bodo za nastop konkurirali kar trije Slovenci. Na obračunu med Cittadello in Brescio, odloča ena tekma, bo najverjetneje s klopi dogajanje na terenu spremljal Matic Kotnik, ki v Brescii igra kot posojen nogometaš grškega Panioniosa, vendar pa ima status rezervnega vratarja in v tej sezoni še ni zbral ligaškega nastopa.

Druga tekma za uvrstitev v polfinale bo odigrana v Benetkah, kjer bo Domen Črnigoj z Venezio lovil zmago proti Chievu. Petindvajsetletni slovenski reprezentant je v dresu Benečanov doslej zbral 30 nastopov v Serie B ter je v spomladanskem delu sezone našel dobro strelsko formo, saj je mrežo nasprotnika v zadnjih petih tekmah zatresel dvakrat. Pri Verončanih bo za minute na terenu konkuriral Daniel Pavlev. Dvajsetletni branilec iz severa Primorske je v aktualni sezoni zbral en nastop med drugoligaši, preostalih 37 tekem pa je spremljal s klopi za rezervne igralce.

Zmagovalec para med Cittadello in Brescio se bo polfinalu pomeril z Monzo, medtem ko zmagovalca para med Venezio in Chievom čaka obračun proti Lecceju, za katerega barve uspešno brani Žan Majer. Osemindvajsetletni Mariborčan je letos v Serie B zbral kar 36 nastopov in se je trikrat vpisal med strelce. Klub iz juga Apeninskega polotoka bo veliko upanja za preboj med prvoligaše polagal predvsem na nekdanjega člana Gorice Massima Codo, ki je z 22 doseženimi zadetki prvi strelec lige. V tem delu kvalifikacij bodo ekipe med seboj odigrale dva srečanja, in sicer 17. oziroma 20. maja. Finalna obračuna za uvrstitev med elito bosta na sporedu 23. in 27. maja.

Recent Posts

Od lokalnih klubov do EURA 2024

Uspeh slovenske nogometne reprezentance na evropskem prvenstvu je bil nedvomno izjemen dosežek, vendar pa za…

11 ur ago

Nekdanji Nerazzur priporoča Slovenca

Jaka Bijol je v tem trenutku povsem osredotočen na nedeljsko tekmo z Dansko, kjer bo…

11 ur ago

Slovenci želijo prekniti urok

Začelo se je zaključno odštevanje do nedeljskega obračuna med Slovenijo in Dansko, ki bo potekal…

12 ur ago

Grofje našli mlado vratarsko moč

Kot smo pred dnevi že pisali so se v Celju zagreli za 19-letnega čuvaja mreže…

1 dan ago

EURO 2024 je zgodovinska priložnost za naše nogometaše

Želja Slovencev na letošnjem EURU je definitivno poseči po odmevnejših rezultatih. Napredovanje je brez kakršenga…

1 dan ago

Slovenci dobili glavnega delilca pravice

UEFA je danes objavila sodniške ekipe za nedeljske tekme prvega kroga evropskega prvenstva. Glavni sodnik…

2 dneva ago