Regionalna ljubljanska liga

Ostale lige v Sloveniji
Odgovori
Uporabniški avatar
Viator&Vektor
Prispevkov: 5504
Pridružen: 21. Dec 2011 14:58
Klub: Železničar

Re: Regionalna ljubljanska liga

#401

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 26. Okt 2019 19:50

Kolpa-Zagorje 1:5

Bravo Zagorje! :n1: Ihan pa jutri gostuje na Kodeljevem, ampak ne vem, če bom lahko šel zaradi butastega maratona.
Bolje izpasti glup, kot iz lige.

Uporabniški avatar
Viator&Vektor
Prispevkov: 5504
Pridružen: 21. Dec 2011 14:58
Klub: Železničar

Re: Regionalna ljubljanska liga

#402

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 27. Okt 2019 17:03

Slovan-Ihan 2:5

Slovan slab, sodnik še slabši.
Bolje izpasti glup, kot iz lige.

Uporabniški avatar
Viator&Vektor
Prispevkov: 5504
Pridružen: 21. Dec 2011 14:58
Klub: Železničar

Re: Regionalna ljubljanska liga

#403

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 09. Nov 2019 23:46

Slovan-Interblock 1:1
Mengo 28-Zagorje 3:4

Remi na ljubljanskem obračunu, nova zmaga Zagorja. Do konca jeseni je še en krog.

Ihan 28, Kolpa 26, Zagorje 22...
Bolje izpasti glup, kot iz lige.

Uporabniški avatar
Viator&Vektor
Prispevkov: 5504
Pridružen: 21. Dec 2011 14:58
Klub: Železničar

Re: Regionalna ljubljanska liga

#404

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 16. Nov 2019 17:15

Ihan-Mengo 28 2:3
Interblock-Kolpa 0:1

Mengšani so poskrbeli za zanimivo pomlad. :gor:

Kolpa 26, Ihan 25, Zagorje 22, Mengo 28 21...
Bolje izpasti glup, kot iz lige.

Uporabniški avatar
Viator&Vektor
Prispevkov: 5504
Pridružen: 21. Dec 2011 14:58
Klub: Železničar

Re: Regionalna ljubljanska liga

#405

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 25. Apr 2020 11:46

Na današnji dan pred 100 leti je bila ustanovljena predhodnica MNZ Ljubljana.
MNZ LJUBLJANA, VSE NAJBOLJŠE ZA 100. ROJSTNI DAN!
25.04.2020

Spoštovane ljubiteljice in ljubitelji nogometne igre!


V letošnjem letu slavimo častitljiv jubilej, saj je bil pred 100 leti, natančneje v časniku Slovenski narod z dne 1. maja 1920 zapisano, da je bil v prostorih posvetovalnice mestnega magistrata v Ljubljani v dneh 24. in 25. aprila 1920 ustanovljen Ljubljanski nogometni podsavez. Tričlanski iniciativni odbor, ustanovljen 29.3.1920, so tvorili Evgen Betetto, Janko Berce in Stanko Vrančič, zadnja dva sta bila že tudi hkrati odbornika v Jugoslovanski nogometni zvezi s sedežem v Zagrebu in danes bi jih lahko imenovali »očetje ljubljanskega oziroma slovenskega nogometa«. Po konstituiranju odbora, 25. aprila 1920, je postal prvi izvoljeni predsednik LNP ravnatelj liceja Anton Jug in prvi podpredsednik Evgen Betteto. Zato MNZ Ljubljana s ponosom praznuje častitljivo 100. letnico nepretrganega obstoja ter z veliko odgovornostjo nadaljuje bogato tradicijo, skrbi za razvoj nogometa in najmlajših nogometašev, deklet in dečkov, ter organiziranja tekmovanj na svojem območju.

Nogomet so v Ljubljani pričeli igrati mladi športniki že okrog leta 1900, ko so se, prej telovadci, navdušili nad nogometno igro dijaki ljubljanske 1. In 2. Državne gimnazije. Kmalu so bili v Ljubljani ustanovljeni prvi klubi, sprva še kot nogometne sekcije športnih društev Ilirije in Slovana. Takoj po prvi svetovni vojni se je obnovilo igranje nogometa in pojavila se je potreba po skupni nogometni organizaciji, ki je takrat povezala obstoječe nogometne klube iz Ljubljane, Celja in Maribora na geografsko precej okrnjenem takratnem ozemlju Slovenije. Sledili so padci in vzponi, pa tudi spori in izredne skupščine prva že po letu obstoja, vendar je na koncu vedno zmagal nogomet.

Zakaj so obletnice in pogled na zgodovino tako pomembne? Ob spoštovanju tradicije izkazujemo svoje priznanje in veliko zahvalo vsem rodovom, ki so gradili naš nogomet do danes. Prenašamo izkušnje in spoznanja naših številnih predhodnikov. S ponosom primerjamo, kaj smo v tem času naredili in dosegli. Za vsem, kar smo dosegli, so bili ljudje. Velika večina je bila v vseh teh letih v najrazličnejših vlogah v nogometu bodisi kot igralci, trenerji, sodniki ali funkcionarji. Vsem, prav vsakemu posamezniku gre zahvala za njegov prispevek in za to,da smo danes ponosna MNZ Ljubljana. Kot naš simbol močan in pogumen zmaj, ki lahko bruha ogenj, da prežene nadloge, s svojimi krili poleti v nebo, ki ne pozna omejitev ter kljubuje času in ostaja tudi kot legenda večen. Žoga, pa pomeni sproščenost, igrivost, ki s svojim kotaljenjem prinaša stalno gibanje in s tem pozitivno energijo za napredek.

Še danes ostaja MNZ Ljubljana ena največjih regionalnih zvez kot konstitutivna članica Nogometne zveze Slovenije, s kar 57 aktivnimi klubi in 15.300 registriranimi nogometašicami in nogometaši ter pokriva ozemlje osrednje Slovenije, Dolenjske in del Notranjske. Pomembni članici MNZ Ljubljana sta tudi obe strokovni organizaciji Društvo nogometnih trenerjev območnega združenja Ljubljana in Društvo nogometnih sodnikov Ljubljana, saj brez kvalitetnega dela njunih članov ne bi bilo razvoja nogometa na ravni, kot si ga želimo in zaslužimo. Zato bomo tudi v prihodnje še z večjo naklonjenostjo in po naših najboljših močeh pomagali ustvarjati okolje za razvijanje in nato prenos znanja na člane obeh strokovnih organizacij. Brez stalnega izobraževanja, usposabljanja in prenašanja izkušenj na mlajše bomo težko konkurenčni drugim številčnejšim nogometnim okoljem.

V teku razvoja nogometa skozi čas smo danes priča veliko spremembam, ki se dogajajo v vse krajših intervalih. Spreminjajo se pravila igre, spreminja se taktika, psihofizične zahteve igralcev in normativne ter organizacijske zahteve delovanja v klubih. Vse bolj se uporablja in razvija sofisticirana informacijska tehnologija, vse bolj se uporablja tehnični videonadzor pri sojenju tekem najvišjega nivoja, profesionalni marketing, novi medijski in komunikacijski kanali, krepi se moč družabnih spletnih omrežij, uporabljajo se novi prijemi v upravljanju in organizaciji klubov, kaže se napredek v medicini športa, psiholoških pripravah in motivaciji igralcev. V tovrstnih razmerah smo lahko uspešni samo z znanjem in hitrim prilagajanjem na novosti. To je enako pomembno za vse deležnike: nogometaše, trenerje, sodnike, funkcionarje, raziskovalce, zdravstveno osebje, tehnično osebje, starše in tudi navijače.
Verjamem, da v športu, oziroma nogometu, ne more biti dobrega rezultata brez talenta, vztrajnosti, trdega in doslednega dela ter poudarka na osebnostni vzgoji nogometaša. Tukaj ni prostora za bližnjice, čarobne prijeme ali čudežne metode. To velja za obdobje celotne nogometaševe kariere od najzgodnejšega otroškega obdobja pa vse do članskih let. Dandanes se vse bolj soočamo s pritiski ambicioznih staršev, ki za vsako ceno zahtevajo uspehe in pri tem nekritično zaupajo v sposobnosti svojih otrok, ne zavedajoč se, da s tem najbolj škodijo ravno svojim otrokom. K temu pripomore tudi družba s svojimi zahtevami po zmagah, s poudarjenim individualizmom, ki je velikokrat sovražnik tako nogometu kot tudi kolektivnemu športu. Zagotovo velja, da zgolj dobri posamezniki, ki čutijo pripadnost ekipi, lahko samo skupaj dosegajo dobre rezultate. Potrebno je znati dostojanstveno proslavljati zmage in se soočati s porazi. Za napredek je potrebna močna konkurenca, kjer morajo biti v naprej znana pravila, ki se jih je tudi potrebno držati in spoštovati - tudi nasprotnika na igrišču, kar nam predstavlja velikokrat velik izziv. Zato je potreben tako velik poudarek na vzgoji otrok in razvijanju njihove športne osebnosti, kajti le s tem lahko odgovorimo na številne izzive na poti nogometaševe kariere.

Za vrhunske uspehe v nogometu so danes vse bolj pomembna zadostna finančna sredstva, ki pa sama po sebi še ne zagotavljajo rezultatov. Čeprav si vedno želimo več, kot so realne zmožnosti, je vendarle potrebno pri postavljanju ciljev ostati v realnih okvirjih. Vsakomur so dovoljene sanje in vsakdo lahko najde svoje mesto v svetu nogometa, še več: vsakogar, ki še ni z nami vabimo, da se nam pridruži. Skupaj lahko ustvarjamo čudovite nogometne in tudi življenjske zgodbe, skupaj lahko premikamo meje mogočega, saj je nogomet kolektivni šport in samo složen in uigran kolektiv lahko zmaguje. Mi na MNZ Ljubljana zmagujemo in želimo zmagovati tudi v prihodnje, skupaj. Naj nam teh prehojenih 100. let osmisli nove cilje in skupaj z deležniki poiščimo pravo pot do njih!

Ne moremo se izogniti trenutni situaciji, ko so zaradi pandemije virusa COVID-19 vse naše aktivnosti naenkrat obstale. Zdaj smo šele prav spoznali, kaj nam pomenijo druženje, svobodno gibanje in igranje nogometa. Tudi nam ostaja zdravje igralcev in da lahko igrajo nogomet brez poškodb vedno prva vrednota. Verjamem, da bo tudi omejitev igranja nogometa zelo kmalu konec in da bodo nogometna igrišča ponovno zaživela in da bomo spet lahko aktivno igrali to našo najbolj prepoznavno in po svetu najbolj razširjeno igro.

Vsem dekletom in fantom, ki aktivno igrate bodisi profesionalno, amatersko, ljubiteljsko, rekreativno, najlepšo igro, ki si jo je lahko izmislil človek, želim obilo užitkov, uspehov in ostanite veliki tako v zmagah kot tudi v porazih. Želim, da po zaključku aktivne kariere ostanete v nogometu bodisi kot trenerji, sodniki, funkcionarji ali zgolj kot promotorji ali gledalci na stadionih ali TV ekranih.
Za konec naj Vam ob našem jubileju iskreno zaželim, da se Vam uresničijo vsi vaši načrti, tako na športnem, infrastrukturnem in za klubske potrebe vzdržnem financiranju. Verjamem, da ste vsi člani ponosni, da ste najpomembnejši del MNZ Ljubljana, da ste zagotovilo, da bomo tudi v prihodnje praznovali še veliko skupnih okroglih obletnic.

Srečno MNZ Ljubljana in srečno Slovenija na še nadaljnjih 100 uspešnih let!

Mag. Gvido Mravljak
Predsednik MNZ Ljubljana
Ša na nadaljnjih 100! :pijanica:
Bolje izpasti glup, kot iz lige.

Uporabniški avatar
Viator&Vektor
Prispevkov: 5504
Pridružen: 21. Dec 2011 14:58
Klub: Železničar

Re: Regionalna ljubljanska liga

#406

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 15. Maj 2020 15:45

Neuradna informacija, liga naj bi se nadaljevala. :plosk:

Edit: NIč ne bo. IO MNZ Ljubljana je 22. maja sprejel sklep o zaključku vseh tekmovanj MNZ Ljubljana v tekmovalnem letu 2019/2020. :dol:
Bolje izpasti glup, kot iz lige.

Uporabniški avatar
Viator&Vektor
Prispevkov: 5504
Pridružen: 21. Dec 2011 14:58
Klub: Železničar

Re: Regionalna ljubljanska liga

#407

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 07. Jun 2020 10:17

Kolpa razpadla.
To je skupina izjemnih fantov, ki se je danes še zadnjič zbrala kot člani NK Kolpa. Kot je že znano, smo se z osvojenim prvim mestom v 1. MNZ ljubljana uvrstili v 3. SNL – zahod, kjer bi morali nastopati v močni konkurenci in predstavljati klub, mesto Metlika in nenazadnje celotno Belo krajino.

Na žalost je vodstvo kluba zaradi finančnih težav zavrnilo nastopanje v višjem rangu, kar v teh težkih časih igralci sicer razumemo, a tega nikakor ne moremo sprejeti. Odraščali smo v športnem duhu, in čeprav je osnovni cilj večine igralcev druženje in skrb za telo, imamo športne ambicije. Sploh, ker smo nogometu vse življenje posvetili ogromno časa in se odrekli marsičemu ter bili vzgojeni, da ko nekaj osvojiš, si za to nagrajen. Če ne finančno, pa tekmovalno. Nikoli nismo zahtevali niti evra, vsake zimske priprave, majice, trenirke in ostali – za naš klub – »nadstandard« smo si vedno krili sami. Ker imamo radi nogomet in ker smo želeli to zgodbo peljati naprej. Vse, kar smo zahtevali od uprave, je da nam omogoči nastopanje v tekmovanju, ki smo si ga pošteno prislužili na igrišču.

Zato na žalost članska ekipa v naslednji sezoni ne bo več enaka, zgolj upamo lahko, da se ne bo povsem razpadla. Nekateri bodo ostali, drugi bodo odšli k sosedom v Črnomelj, tretji bodo nehali z aktivnim igranjem nogometa.

Najbolj pa boli to, da se bo razpadla skupina odličnih fantov in velikih prijateljev, ki smo bili zares prava »klapa«, kar se je kazalo tudi na igrišču. Povsem sami, s trenerjem Robijem Filakom in večnim Miletom Dimitrijevićem – Pajotom na čelu, smo se borili, odrekali eden za drugega, na račun družine in služb vikende namenjali nogometu in bili za to nagrajeni s prvim mestom v ligi, česar nam ne more vzeti nihče. Kot tudi izjemnega vzdušja na in po belokranjskem derbiju, ki smo ga avgusta dobili s 7:0 (najvišja zmaga na derbijih) in veselja po zmagi proti Interblocku, ko smo osvojili naslov jesenskega prvaka. Prijateljstva in vezi, ki smo jih sklenili v vseh letih skupnega igranja v Podzemlju, tudi ne. Zimskih priprav v Umagu smo se vsako leto veselili, kot majhni otroci, ko čakajo morje.

Zdaj je tega konec. In to v trenutkih, ko smo bili najbolj povezani, imeli zelo dobro ekipo (na in izven igrišča) ter odlične rezultate.

Kljub temu, da nam MNZ Ljubljana zaradi predčasne prekinitve tekmovanja uradno ni podelila pokala za naslov prvaka v sezoni 2019/20, smo na današnjem druženju, oziroma zadnji večerji, to naredili sami. Prav tako je plaketo za najboljšega strelca lige (17 golov) dobil Žiga Kočevar. Robi in Pajo pa sta od igralcev prejela veliki skupinski sliki z zahvalo za vse, kar sta storila za to ekipo.

Še nekaj. Igrali smo zastonj in to smo bili pripravljeni početi tudi v višji ligi.

Članska ekipa NK Kolpa 2019/20
Bo napredoval Ihan? (Pomoje bodo na NZS naredili vse, kar je v njihovi moči, da se to zgodi, saj je tretje Zagorje).
Bolje izpasti glup, kot iz lige.

sakla
Prispevkov: 40
Pridružen: 28. Maj 2017 12:49

Re: Regionalna ljubljanska liga

#408

Odgovor Napisal/-a sakla » 07. Jun 2020 12:32

Naj gre Zagorje saj Ihan nima igrišče za tretjo ligo,Zagorje pa so lani vrgli ven zarad mlajših selekcij in če jih majo naj jih vrnejo v tretjo ligo.Škoda pa Kolpe.

Uporabniški avatar
nežmoiso
Prispevkov: 248
Pridružen: 18. Dec 2011 18:52

Re: Regionalna ljubljanska liga

#409

Odgovor Napisal/-a nežmoiso » 07. Jun 2020 15:55

Koliko sredstev pa ocenjujete da je potrebno, za neko povprečno sezono v 3. SNL, da na koncu pod črto klub ni v minusu ali zadolžen? Viator je nekje ocenil, s čimer se strinjam, da bi, če bi NZS enakomerno razdelila UEFA corona nakazilo, tretje ligaški klubi dobili cca. 30.000 €. Je bil ta denar že razdeljen?

via123
Prispevkov: 606
Pridružen: 13. Maj 2015 13:00

Re: Regionalna ljubljanska liga

#410

Odgovor Napisal/-a via123 » 07. Jun 2020 18:44

Sodniki so cca.10.000eur na sezono( zaokrozeno navzgor), organizacija tekme ni razlike med 4.in 3.ligo, ce igrajo igralci zastonj, se pravi prevoz in sendvici za gostovanja...se 10.000 in to je to

yealink
Prispevkov: 478
Pridružen: 28. Jun 2016 11:21

Re: Regionalna ljubljanska liga

#411

Odgovor Napisal/-a yealink » 08. Jun 2020 06:38

Via a ni letni proracun Vipave 50k+? Enkrat sem nekje ulovil to cifro, so la v to vstwte tudi mlajse selekcije in vse ostalo.

Uporabniški avatar
Viator&Vektor
Prispevkov: 5504
Pridružen: 21. Dec 2011 14:58
Klub: Železničar

Re: Regionalna ljubljanska liga

#412

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 08. Jun 2020 09:40

Kot je rekel via, pa potem še trener itd. 30.000 je minimum minimuma in nekateri klubi so dejansko igrali (sicer dokaj neuspešno) s takimi proračuni.

Za kolikor toliko resno zgudbo, če imaš tudi tekmovalne ambicije, pa pomoje rabiš 50k.
Bolje izpasti glup, kot iz lige.

via123
Prispevkov: 606
Pridružen: 13. Maj 2015 13:00

Re: Regionalna ljubljanska liga

#413

Odgovor Napisal/-a via123 » 08. Jun 2020 12:21

Ja 50k plus je za celoten klub. Mislim da max 30k samo za clane.trenerji so od 300eur dalje,tako da ni to tak strosek

Uporabniški avatar
Viator&Vektor
Prispevkov: 5504
Pridružen: 21. Dec 2011 14:58
Klub: Železničar

Re: Regionalna ljubljanska liga

#414

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 29. Jun 2020 10:34

Približna sestava lige za novo sezono:
Tabor 69
Kočevje
Kolpa
Ihan
Mengo 28
Rudar (T)
Trebnje
Cockta
Interblock
Termit
Bela krajina
Slovan
Svoboda (K)
Ivančna Gorica
Kamnik
Vrhnika
Bolje izpasti glup, kot iz lige.

gol gol gol
Prispevkov: 66
Pridružen: 13. Avg 2012 12:53

Re: Regionalna ljubljanska liga

#415

Odgovor Napisal/-a gol gol gol » 29. Jun 2020 11:41

Kaj je s Kočevjem? Potem verjetno Vrhnika.

Uporabniški avatar
Viator&Vektor
Prispevkov: 5504
Pridružen: 21. Dec 2011 14:58
Klub: Železničar

Re: Regionalna ljubljanska liga

#416

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 29. Jun 2020 12:04

Aja seveda, Kočevje sem pozabil. :uzid: Sem popravil.
Ja, če se ne motim, bi po pravilih tudi drugi moral napredovati, tako da bomo videli, če bodo dali noter tudi Vrhniko. Samo potem bi moral izpasti en več, torej še Svoboda Kisovec, ampak po pravilniku lahko izpadeta samo dva. Hm...
Bolje izpasti glup, kot iz lige.

gol gol gol
Prispevkov: 66
Pridružen: 13. Avg 2012 12:53

Re: Regionalna ljubljanska liga

#417

Odgovor Napisal/-a gol gol gol » 29. Jun 2020 12:20

Kolikor sem jaz ujel je bila bojda ponujena opcija razširitve lige. Pomembno vlogo v okviru delovanja MNZ Lj ima tudi predsednik Vrhnike, ki jih je želel spraviti stopničko višje.

Uporabniški avatar
Viator&Vektor
Prispevkov: 5504
Pridružen: 21. Dec 2011 14:58
Klub: Železničar

Re: Regionalna ljubljanska liga

#418

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 29. Jun 2020 12:41

Ja, hec je da ostajajo ta tri pravila:
Tekmovanje za prvenstvo ekip za vse igralske kategorije v MNZL poteka v prvi ligi z največ 14 ekipami.
Po vsakem tekmovalnem letu izpadeta iz prve lige iste starostne kategorije dve ekipi, če je v drugi ligi iste starostne kategorije tekmovalo več kot 10 ekip.
Kolikor je število ekip v drugi ligi posamezne starostne kategorije večje od 10, si dve prvo uvrščeni ekipi pridobita pravico neposrednega prehoda v prvo ligo iste starostne kategorije.

Eno pravilo bodo morali prekršiti. :mrgreen: Tudi za to situacijo je pravzaprav kriva NZS s svojimi odločitvami v višjih ligah.
Bolje izpasti glup, kot iz lige.

Uporabniški avatar
Viator&Vektor
Prispevkov: 5504
Pridružen: 21. Dec 2011 14:58
Klub: Železničar

Re: Regionalna ljubljanska liga

#419

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 29. Jun 2020 18:45

Evo ga, tole so prejeli.
V ligah MNZ Ljubljana nobena ekipa ne izpade iz lige, lige se razširijo za ekipe, ki napredujejo glede na položaj na lestvici po zaključenem jesenskem delu tekmovanja.
:gor:
Bolje izpasti glup, kot iz lige.

Uporabniški avatar
Viator&Vektor
Prispevkov: 5504
Pridružen: 21. Dec 2011 14:58
Klub: Železničar

Re: Regionalna ljubljanska liga

#420

Odgovor Napisal/-a Viator&Vektor » 29. Jul 2020 10:04

Dolomiti so razpustili člansko ekipo, tako da bo v MNZ ligi letos samo 9 klubov, napredoval pa bo samo prvak.
Bolje izpasti glup, kot iz lige.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti